Ljubljana

26°C
Nekaj oblačnosti Humidity: 42%
NEDELJA
12°C / 26°C
PONEDELJEK
11°C / 22°C
TOREK
1°C / 16°C
SREDA
2°C / 8°C
ČETRTEK
1°C / 12°C
PETEK
2°C / 13°C
SOBOTA
4°C / 11°C

Mariborčani trenutno osredotočeni na četrtkovo tekmo z Bravom

Mariborske nogometaše čaka v četrtek domača tekma 22. kroga Prve lige Telemach proti Bravu. Priprave so kljub nedeljskemu incidentu potekale po ustaljenem redu, v mislih športnikov pa seveda tega ni bilo mogoče ignorirati. Imamo ničelno toleranco do vsakršnega nasilja na stadionu, a trenutno je naš fokus na tekmi, pravi trener Ante Šimundža.

Mariborčani trenutno osredotočeni na četrtkovo tekmo z Bravom

Navijaški incident na nedeljski tekmi med nogometaši Mure in Maribora, v katerem je bilo poškodovanih več ljudi, je povzročil množično ogorčenje in pozive pristojnim k ukrepanju. Vodstvo NK Maribor je že v nedeljo izrazilo obžalovanje zaradi dogodka, zdaj pa čaka na razjasnitev okoliščin in njegovih posledic.

"Najpomembnejše spoznanje trenutno je, da se stanje poškodovanih izboljšuje. To velja tudi za Nika Kasala, ki je moral ostati v bolnišnični oskrbi in ga je športni direktor Marko Šuler tudi obiskal ter mu ponudil vse razpoložljive oblike pomoči s strani NK Maribor," je na današnji novinarski konferenci povedal sodelavec službe NK Maribor za stike z javnostjo Stipe Jerić.

Sklepi o razpletu nedeljske tekme z Muro, ki je bila zaradi incidenta predčasno prekinjena, še niso znani. "Klub je bil včeraj pozvan, da v 72-urnem roku poda izjavo disciplinskemu sodniku v povezavi z dogodki," je še dejal Jerić in dodal, da klub po svojih močeh sodeluje v vseh postopkih, "da bi to prenevarno početje, ki ne sodi na stadione, dobilo epilog".

Trenutno so osredotočeni na tekmo z Bravom. "Žal nam je vsem, tudi nam igralcem, kar se je zgodilo, a zdaj mora biti fokus na četrtkovi tekmi," je dejal mariborski igralec Sven Šoštarič Karič. Trener Šimundža je dodal, da takšnih dogodkov, kot so jim bili priča v nedeljo v Murski Soboti, ne morejo povsem odmisliti, a se morajo posvetiti nadaljnjim tekmam. Ne zdi se mu pošteno, da bi zaradi tega izgubljali točke.

Po besedah Šimundže je NK Maribor še vedno samozavestna ekipa. "Od prvega dne priprav smo začeli graditi to mentaliteto. Treba je zdržati do konca prvenstva in potem nadaljevati. Bravo je zelo tekmovalna ekipa, ne izbira sredstev, kako priti do točk, ima svoj način igre," je povedal.

"Trenutno stanje na lestvici ni ravno rožnato. Vsako točko, ki je na razpolago, potrebujemo," je dodal Šoštarič Karič. Tudi on meni, da ne bi bilo pošteno, da bi se točke z nedeljske tekme pripisale Muri. "Zakaj bi izgubili točke, če nismo naredili nič narobe? Nismo bili povod za to, kar se je zgodilo," je dejal.

Sam je bil v nedeljo v trenutku incidenta na drugi strani igrišča, zato ni točno videl, kaj se je dogajalo. "Bil je kaos, nihče ni vedel, kaj točno se dogaja," je povedal. Tudi sicer poskušajo nogometaši v času tekme v mislih čim bolj izklopiti dogajanje zunaj igrišča in se osredotočiti na svoje delo v ekipi, je dejal.

Podobno je povedal Šimundža. Kot je dejal, sami ne morejo biti odgovorni za vedenje navijačev, ne čuti se tudi kompetentnega glede ponujanja rešitev, s katerimi bi takšne dogodke v prihodnje preprečili. "S svojim odnosom, profesionalnostjo, človečnostjo, obnašanjem smo lahko samo vzor," je dejal.

Jerić je poudaril, da še vedno ni jasno, kdo, kako in zakaj je v nedeljo zanetil eksplozivno sredstvo, zato je še prezgodaj za dokončne zaključke. Pojasnil pa je, da klub "veliko dela" z navijači.

"Delamo največ, kar je mogoče, treba pa je vedeti, da je Maribor klub, ki ima največ navijačev v Sloveniji. Več ko imaš navijačev, večja so tveganja, da so med njimi tudi določeni problematični posamezniki. Nikakor ne gre vseh metati v en koš, v tem primeru gre za peščico, na katere kot klub ne moremo imeti 100-odstotnega nadzora," je dejal.

Varovanje četrtkove tekme bo po navedbah Policijske uprave Maribor "opravljeno na podlagi izdelanega načrta varovanja, ki bo prilagojen varnostni oceni dogodka". Ob tem izpostavljajo, da je za red na nogometni tekmi pristojen organizator (z rediteljsko oziroma varnostno službo), pomoč pa mu lahko nudi tudi policija.

Vesti.si je spletni portal, namenjen pregledu novic s poudarkom na lokalnem dogajanju. 

UREDNIŠTVO:
urednistvo@adriainfo.si

OGLAŠEVANJE:
oglasi@adriainfo.si

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.