Ljubljana

Megla Humidity: 94%
16°C
ČETRTEK
15°C / 25°C
PETEK
14°C / 28°C
SOBOTA
16°C / 32°C
NEDELJA
17°C / 33°C
PONEDELJEK
19°C / 30°C
TOREK
18°C / 30°C
SREDA
18°C / 31°C

Slovenija proti Angliji za zgodovinski preboj v izločilne boje

Slovenska nogometna reprezentanca bo drevi ob 21. uri v Kölnu igrala zadnjo tekmo v skupini C evropskega prvenstva v Nemčiji. Izbranci Matjaža Keka se bodo merili z Angleži in so po remijih z Danci in s Srbi, obakrat je bilo 1:1, še v igri za napredovanje v osmino finala. Na tekmi je znova pričakovati tudi veliko število slovenskih navijačev.

Slovenija proti Angliji za zgodovinski preboj v izločilne boje

Slovenci pred tekmo s favoriziranimi Angleži, ki doslej niso pustili posebej dobrega vtisa, a so s štirimi točkami vodilni v skupini in z eno nogo že v izločilnih bojih, prepričani, da lahko spravijo v težave še tretjega favoriziranega tekmeca v skupini.

Kot pravijo, zakaj pa ne bi zmagali in si s tem priigrali možnost za osvojitev prvega mesta v skupini. Če jim to uspe, kar bi bilo prvič v sedmem medsebojnem dvoboju, bi si zagotovili pot v osmino finala.

V izločilne boje vodi tudi drugo mesto. Možnost napredovanja pa je tudi s tretjega mesta, a le če ostanejo med najboljšimi štirimi tretjeuveščenimi. V tem pogledu gre Sloveniji na roko razplet skupine B v ponedeljek, saj je Hrvaška kot tretja le pri dveh točkah in gol razliki -3. Ob dejstvu, da je v skupini F še možen razplet, po katerem bi tretjeuvrščena reprezentanca imela manj točk ali slabšo gol razliko ob enakem številu točk, je celo možno, da bi se Slovenija uvrstila naprej tudi ob porazu proti Angliji.

Slovenci sicer lovijo prve izločilne boje v zgodovini, četrtič igrajo na velikem tekmovanju po EP 2000 ter SP 2002 in 2010.

Kot na prejšnjih dveh tekmah, bodo tudi tokrat igrali ob močni podpori slovenskih navijačev. Teh naj bi bilo po pričakovanjih na tekmi znova več kot 10.000, še več se ji bo tekmo ogledalo v navijaških conah v mestu. V eni izmed teh bo ob 15.30 za ogrevanje s koncertom poskrbela tudi skupina Siddharta.

Izločilne boje ob Slovencih in Angležih v skupini C lovita tudi Danska in Srbija. Danci imajo tako kot Slovenci dve točki, Srbi pa eno. Tudi oni bodo tekmo igrali drevi ob 21. uri, in sicer v Münchnu.

Vesti.si je spletni portal, namenjen pregledu novic s poudarkom na lokalnem dogajanju. 

UREDNIŠTVO:
urednistvo@adriainfo.si

OGLAŠEVANJE:
oglasi@adriainfo.si

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.