Ljubljana

25°C
Oblačno Humidity: 42%
NEDELJA
12°C / 26°C
PONEDELJEK
11°C / 22°C
TOREK
1°C / 16°C
SREDA
2°C / 8°C
ČETRTEK
1°C / 12°C
PETEK
2°C / 13°C
SOBOTA
4°C / 11°C

Rusija je Sloveniji ponudila pomoč ob poplavah, ki jo je Slovenija zavrnila

V dneh po katastrofalnih poplavah, ki so prizadele Slovenijo, so po več družbenih omrežjih začele krožiti objave o domnevni ponudbi Rusije za pomoč, ki pa naj bi jo vlada zavrnila. Gre za dezinformacije, so za STA potrdili na ministrstvu za zunanje in evropske zadeve (MZEZ), kjer pravijo, da Moskva Sloveniji pomoči ni ponudila.

Rusija je Sloveniji ponudila pomoč ob poplavah, ki jo je Slovenija zavrnila

Informacijo o domnevni ruski pomoči so nekateri uporabniki na spletu želeli podkrepiti z objavo prispevka o poplavah na eni od ruskih televizij, ki pa je zgolj to, saj ne omenja nikakršne pomoči Ruske federacije.

Prav tako ni omemb o morebitni ponujeni pomoči na kanalih zunanjega ministrstva v Moskvi ali ruskega veleposlaništva v Ljubljani.

Kot je mogoče razbrati s spletne strani vlade, so Sloveniji pomoč doslej ponudile oziroma napovedale vse sosede ter Nemčija, Francija, Španija, Češka, Bosna in Hercegovina, Črna gora, Severna Makedonija, Slovaška, Poljska, ZDA, Izrael pa tudi EU. Pomoč je prispela tudi iz Ukrajine, ki je v Slovenijo napotila težko mehanizacijo z osebjem kljub trajajoči ruski agresiji.

Vesti.si je spletni portal, namenjen pregledu novic s poudarkom na lokalnem dogajanju. 

UREDNIŠTVO:
urednistvo@adriainfo.si

OGLAŠEVANJE:
oglasi@adriainfo.si

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.