Ljubljana

26°C
Nekaj oblačnosti Humidity: 39%
NEDELJA
12°C / 26°C
PONEDELJEK
11°C / 22°C
TOREK
1°C / 16°C
SREDA
2°C / 8°C
ČETRTEK
1°C / 12°C
PETEK
2°C / 13°C
SOBOTA
4°C / 11°C

V Atenah danes odjadrali po dva plova, Zelko četrti

Tretji regatni dan članskega evropskega jadralskega prvenstva v Grčiji v razredih ILCA 6 in ILCA 7, ki šteje tudi kot kvalifikacijsko sito za olimpijske igre letos poleti v Parizu, so le izpeljali nekaj več regat. Po težavah z vetrom so danes odjadrali po dva plova v vsakem razredu, so sporočili iz Jadralne zveze Slovenije.

V Atenah danes odjadrali po dva plova, Zelko četrti

Drugi dan so vse predvidene regate morali odpovedati zaradi preslabotnega vetra, danes pa so po dolgem čakanju jadralci popoldne le lahko nastopili.

Žan Luka Zelko, ki za Slovenijo lovi olimpijsko normo, je današnji prvi plov končal na šestem, drugega pa na petem mestu v skupini, s tem pa je v skupni razvrstitvi na četrtem mestu v konkurenci 136 jadralcev.

V tem razredu jadrata tudi mladinca Luka Zabukovec in Benjamin Aganovič. Zabukovec je prijadral na 27. in 19. mesto in je skupno 67., Aganovič pa je po 30. in 33. mestu na skupnem 103. mestu.

Mladinka Alenka Valenčič je v razredu ILCA 6 v močni članski konkurenci v prvi današnji regati prijadrala celo na drugo mesto v skupini. V drugem plovu je končala na 28. mestu, skupno je zdaj 31. med 110 jadralkami.

V razredu ILCA 6 jadra tudi Lin Pletikos, ki je današnja plova končala na 30. in 31. mestu v skupini, skupno je na 74. mestu.

Jadralci so v ILCA 7 opravili dve veljavni regati, ženske v ILCA 6 pa tri. Za veljavnost evropskega prvenstva morajo izvesti štiri regate.

Vesti.si je spletni portal, namenjen pregledu novic s poudarkom na lokalnem dogajanju. 

UREDNIŠTVO:
urednistvo@adriainfo.si

OGLAŠEVANJE:
oglasi@adriainfo.si

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.