Ljubljana

26°C
Nekaj oblačnosti Humidity: 40%
NEDELJA
12°C / 26°C
PONEDELJEK
11°C / 22°C
TOREK
1°C / 16°C
SREDA
2°C / 8°C
ČETRTEK
1°C / 12°C
PETEK
2°C / 13°C
SOBOTA
4°C / 11°C

Velenjčani neodločeno z Nexe Našicami

Velenjčani so iz prejšnjega dela pokala prenesli eno točko in so boje v skupini II začeli z zadnjega položaja. V prvem krogu so morali priznati premoč danskemu Skjernu (31:45), danes pa jih je pred domačimi navijači čakala nova težka naloga. Hrvaška ekipa Nexe Našice je v rednem delu dosegla pet zmag in doživela zgolj en poraz. Kljub temu so pri današnjem tekmecu Gorenja menjali trenerja, dosedanjega slovenskega stratega Branka Tamšeta je začasno zamenjal stari rokometni maček Kasim Kamenica.

Velenjčani neodločeno z Nexe Našicami

Vsaj v uvodu tekme je kazalo, da bodo gostje tudi upravičili status favorita. Hrvaška zasedba je namreč hitro pobegnila in si v osmi minuti priigrala že pet golov naskoka (6:1). Po minuti odmora Jovičića pa so se Velenjčani zbrali in začeli počasi topiti zaostanek.

Do 17. minute so ga povsem stopili, za izenačenje na 8:8 je zadel Jernej Drobež. Isti igralec je po izenačenem obdobju igre poskrbel še za 12:12, končnica pa je pripadla domačim, ki so najprej prvič na tekmi povedli pri 13:12, potem pa na odmor po golu Malika Tatarja odšli s +2 (15:13).

A drugi polčas se je začel podobno kot prvi. Spet so Velenjčani potrebovali več minut, da so se zbrali in postali učinkoviti, medtem pa so jim tekmeci s serijo 4:0 ušli na 17:15 in pozneje še na 19:16.

Večji del drugega polčasa so tako domači porabili za lov na nasprotnike, 15 minut pred koncem so jih že ujeli in izenačili na 22:22. A so rokometaši Našic na hitro spet prišli do manjšega naskoka, je pa Tilen Sokolič v 57. minuti z zadeto sedemmetrovko in znižanjem na 26:27 poskrbel za razburljivo končnico.

V njej je najprej Ibrahim Haseljić zadel za izenačenje na 27:27, v naslednjem napadu Našic pa je vratar Matevž Skok z obrambo omogočil celo priložnost za zmago. Zadnji napad so imeli domači, ki so ob posredovanju obrambe proti Petru Šišku zahtevali prekršek. Sodnika ga nista dosodila, tekma se je iztekla z devetmetrovko za Velenjčane, še enega gola ni bilo in dvoboj se je končal z delitvijo točk.

"Najprej lahko rečem samo 'kapa dol mojim igralcem'. Na igrišču so pokazali zelo dobro energijo in odigrali odlično tekmo tudi brez našega ključnega levičarja. Še enkrat bi rad pohvalil svojo ekipo. Pokazali so srce in pogum proti zares dobri ekipi Našic," je za spletno stran Gorenja tekmo ocenil trener Jovičić.

"Mi smo očitno ekipa, ki najprej potrebuje brco, preden začne igrati in to se je danes po slabšem začetku spet pokazalo. Na koncu smo pokazali, česa smo sposobni in odlično 'parirali' nasprotniku, kot je Nexe. Čestitke ekipi za borbo in osvojeno točko," pa je dvoboj ocenil Šiško.

* Rdeča dvrana, gledalcev 950, sodnika: Mitrevski, Todorovski (oba Makedonija).
* Gorenje: Skok, Haseljić 5, Verboten, Velić, Maričič, Drobež 2, Tatar 1, Sokolič 6 (2), Verdinek, Šiško 6, Jezernik 1, Tajnik, Taletović, Slatinek Jovičić 4, Predović 2, Hriberšek.
* Nexe Našice: Kuzmanović 1, Račić 2, Bakić 3, Vejin 1 (1), Marguč 2, Sršen 1, Radovanović, Manci Micević, Bezjak 1, Štrlek 4, Moslavac 3, Tomić 1, Cohen 3, Melić 3 (1), Pribetić 2.
* Sedemmetrovke: Gorenje 3 (2), Nexe Našice 3 (2).
* Izključitve: Gorenje 4 minute, Nexe Našice 4 minute.
* Rdeči karton: /.

Vesti.si je spletni portal, namenjen pregledu novic s poudarkom na lokalnem dogajanju. 

UREDNIŠTVO:
urednistvo@adriainfo.si

OGLAŠEVANJE:
oglasi@adriainfo.si

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.