Manj svečk, več življenja: Pridruži se akciji za lepši svet

Fundacija Svečka tudi letos vabi vse Slovence, da se pridružijo že 16. tradicionalni ekološko-humanitarni akciji Manj svečk za manj grobov. Akcija bo potekala v 27 krajih po Sloveniji, kjer bodo obiskovalce pokopališč ozaveščali o pomenu premišljene uporabe sveč, cvetja in drugih izdelkov, ki predstavljajo velik okoljski izziv.

Manj svečk, več življenja: Pridruži se akciji za lepši svet

Na stojnicah pred pokopališči bodo lahko obiskovalci darovali prispevek in prejeli simbolične predmete, kot so zastavice sočutja in kamenčki, s katerimi bodo na okolju prijazen način počastili spomin na svoje najdražje. Geslo letošnje akcije »Odgovornost se začne pri meni« poudarja, kako naše vsakodnevne odločitve vplivajo na okolje in družbo.

V Sloveniji vsako leto porabimo več kot 16 milijonov sveč, kar povzroči okoli 4.000 ton odpadkov, predvsem plastike. Akcija spodbuja k razmisleku o racionalni potrošnji in trajnostnem ravnanju. Poleg ekološkega vidika bo zbrani denar namenjen lokalnim prejemnikom za nakup medicinskih pripomočkov, osebnih vozil za invalide, rehabilitacijo otrok s posebnimi potrebami ter za opremo multisenzorne sobe.

Fundacija Svečka letos v akciji povezuje več kot 500 prostovoljcev in 150 organizacij iz vse Slovenije. Dogajanje bo potekalo v krajih po vsej državi, več informacij o lokacijah in možnostih sodelovanja pa je na voljo na spletni strani manjsveck-manjgrobov.si.

Darovati je mogoče tudi preko SMS sporočil, tako da pošljete ključno besedo SVECKA5 na 1919 in prispevate 5 EUR za reševanje življenj.

Vesti.si je spletni portal, namenjen pregledu novic s poudarkom na lokalnem dogajanju. 

UREDNIŠTVO:
urednistvo@adriainfo.si

OGLAŠEVANJE:
oglasi@adriainfo.si

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.