Ljubljana

Oblačno Humidity: 73%
18°C
ČETRTEK
11°C / 17°C
PETEK
11°C / 14°C
SOBOTA
8°C / 15°C
NEDELJA
7°C / 14°C
PONEDELJEK
8°C / 15°C
TOREK
10°C / 15°C
SREDA
10°C / 12°C

Nov močan potres v Afganistanu

V sredo zjutraj je Afganistan stresel še en močan potres. Po podatkih ameriškega potresnega observatorija je bil potres z magnitudo 6,3 in se je zgodil 28 kilometrov severozahodno od mesta Herat. Potres je povzročil hudo škodo. Najmanj 100 ljudi je bilo ranjenih.

Nov močan potres v Afganistanu

Konec tedna je bilo v Afganistanu že več potresov. Umrlo je okoli 2500 ljudi, več kot 2000 pa jih je bilo ranjenih. V regiji so vedno resni potresi. Zadnji večji potres leta 2022 je v Afganistanu ubil več kot 1000 ljudi.

Pojasnilo: Potres
Potres je naravni pojav, ki se pojavi, ko se zemeljska skorja nenadoma premakne, kar povzroči tresenje in vibracije tal. Ta premik se lahko zgodi zaradi tektonskih plošč, vulkanske dejavnosti ali človeških dejavnosti, in ima lahko uničujoče posledice na okolje in ljudi.

Pojasnilo: Afganistan
Afganistan je večetnična država, ki se nahaja v osrednji Aziji. Znana je po svoji lepi geografiji, ki vključuje visoke gore, suhe puščave, rodovitne doline in reke.

Rubrika razumljivo ponuja novice v lažje razumljivem jeziku. Ta pristop omogoča, da informacije dosežejo širšo publiko, omogoča boljšo razumevanje in vključenost ter pomaga ljudem doseči enake možnosti in svobodo informacij.

Vesti.si je spletni portal, namenjen pregledu novic s poudarkom na lokalnem dogajanju. 

UREDNIŠTVO:
urednistvo@adriainfo.si

OGLAŠEVANJE:
oglasi@adriainfo.si

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.