Ljubljana

Oblačno Humidity: 73%
18°C
ČETRTEK
11°C / 17°C
PETEK
11°C / 14°C
SOBOTA
8°C / 15°C
NEDELJA
7°C / 14°C
PONEDELJEK
8°C / 15°C
TOREK
10°C / 15°C
SREDA
10°C / 12°C

Vzpostavljenih prvih 62 informacijskih točk

Ministrstvo za digitalno preobrazbo in Gospodarska zbornica Slovenije sta vzpostavila prvih 62 informacijskih točk Digi, ki spodbujajo digitalno vključenost in pomagajo osebam z omejeno digitalno pismenostjo. Na teh info točkah bodo usposobljeni svetovalci, ki bodo nudili praktično pomoč pri različnih temah digitalnih storitev. Kot so nakup e-vinjete, stortive e-uprave in drugih digitalnih storitev, ki jih ponuja država. 

Vzpostavljenih prvih 62 informacijskih točk

Točke bodo odprte vsaj pet dni na teden ob različnih urah in bodo zagotavljale jezikovno podporo na območjih z italijansko ali madžarsko etnično skupnostjo. Dodatnih 160 informacijskih točk Digi bo odprtih 13. novembra, do 30. novembra 2024 pa jih bo po vsej državi vzpostavljenih 222. Vsaka občina bo imela vsaj eno info točko Digi, mestne občine, kot so Celje, Kranj, Koper, Maribor in Ljubljana, pa jih bodo imele več. 

Pojasnilo: Ministrstvo za digitalno preobrazbo
Ministrstvo za digitalno preobrazbo spremlja in analizira stanje informacijske družbe na državni ravni. Cilj ministrstva je, da bi čim več ljudi vstopilo v digitalni svet in digtalne storitve uporabili za boljšo kakovost življenja.

Rubrika razumljivo ponuja novice v lažje razumljivem jeziku. Ta pristop omogoča, da informacije dosežejo širšo publiko, omogoča boljšo razumevanje in vključenost ter pomaga ljudem doseči enake možnosti in svobodo informacij.

Vesti.si je spletni portal, namenjen pregledu novic s poudarkom na lokalnem dogajanju. 

UREDNIŠTVO:
urednistvo@adriainfo.si

OGLAŠEVANJE:
oglasi@adriainfo.si

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.