Ljubljana

Oblačno Humidity: 73%
18°C
ČETRTEK
11°C / 17°C
PETEK
11°C / 14°C
SOBOTA
8°C / 15°C
NEDELJA
7°C / 14°C
PONEDELJEK
8°C / 15°C
TOREK
10°C / 15°C
SREDA
10°C / 12°C

Agencija za okolje izdala oranžno opozorilo za večji del Slovenije

Agencija RS za okolje (Arso) je za obdobje od srede opoldne do noči na četrtek izdala oranžno vremensko opozorilo zaradi močnejših padavin v zahodni, južni in osrednji Sloveniji. Po njihovih navedbah se bodo v sredo postopno znižale tudi temperature v notranjosti Slovenije, jasno vreme pa lahko pričakujemo konec tedna.

Agencija za okolje izdala oranžno opozorilo za večji del Slovenije

V omenjenih delih države pričakujejo med 50 in 100 milimetri padavin, nekaj manj pa na severovzhodu države, so na omrežju Facebook zapisali na Arsu.

Glavnina padavin naj bi padla v manj kot 12 urah. Po informacijah agencije bo zaradi padavin mogoč porast hudourniških vodotokov in zastajanje padavinske vode.

Poleg tega se bodo znižale tudi temperature v notranjosti države. V sredo bodo temperature namreč v notranjosti Slovenije večinoma še med 15 in 18 stopinj Celzija, v četrtek in petek pa le okoli 12 stopinj Celzija. Zaradi ohlajenega ozračja se bo znižala tudi meja sneženja, ki se bo v četrtek in petek približala 1500 metrom nad morjem.

Vreme se bo deloma zjasnilo šele v soboto, nov dež pa se bo predvidoma pojavil šele sredi prihodnjega tedna, so še zapisali.

Vesti.si je spletni portal, namenjen pregledu novic s poudarkom na lokalnem dogajanju. 

UREDNIŠTVO:
urednistvo@adriainfo.si

OGLAŠEVANJE:
oglasi@adriainfo.si

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.