Ljubljana

Oblačno Humidity: 73%
18°C
ČETRTEK
11°C / 17°C
PETEK
11°C / 14°C
SOBOTA
8°C / 15°C
NEDELJA
7°C / 14°C
PONEDELJEK
8°C / 15°C
TOREK
10°C / 15°C
SREDA
10°C / 12°C

Javni razpis za dodelitev neprofitnih stanovanj v najem za obdobje 2025 - 2027 v Mestni občini Celje

Družba Nepremičnine Celje d.o.o. je na svoji spletni strani www.nepremicnine-celje.si objavila Javni razpis za dodelitev približno 70 neprofitnih stanovanj v najem na območju Mestne občine Celje za obdobje 2025–2027. Stanovanja bodo uspešnim upravičencem oddana glede na razpoložljivost prenovljenih stanovanj v letih 2025, 2026 in 2027. Posebej bo predvidoma 5 stanovanj dodeljenih invalidom, trajno vezanim na invalidski voziček, ter osebam z okvaro čuta (gluhim in slepim).

Javni razpis za dodelitev neprofitnih stanovanj v najem za obdobje 2025 - 2027 v Mestni občini Celje

Direktor družbe, Primož Brvar, je poudaril pomen tega razpisa v okviru širše stanovanjske politike v Mestni občini Celje. Mestna občina in družba Nepremičnine Celje d.o.o. načrtujeta tudi pripravo Stanovanjskega programa za obdobje 2025–2032, ki bo sprejet v prihodnjem letu. Brvar izpostavlja, da so neprofitna stanovanja ključni ukrep za zagotavljanje dostopnega najema in varnosti najemnikov, kar bo prispevalo k nadaljnjemu razvoju mesta.

Višina najemnine za neprofitna stanovanja bo določena na podlagi Uredbe o metodologiji za oblikovanje neprofitne najemnine, prosilci pa bodo imeli možnost uveljavljanja subvencije v skladu s predpisano uredbo. Poleg splošnih pogojev morajo prosilci izpolnjevati tudi dohodkovne in premoženjske pogoje, ki so določeni z zakonodajo.

Vodja službe za stanovanjska razmerja, Sonja Trupi, je pojasnila, da letošnji razpis sledi usmeritvam stanovanjske politike lokalne skupnosti. Prednost bodo imele mlade družine, žrtve nasilja v družini, prosilci z daljšo delovno dobo in tisti, ki opravljajo določene poklice, kot so učitelji, medicinske sestre, zdravniki in bolničarji, zaposleni v javnih zavodih na območju Mestne občine Celje. Rezultati razpisa in prednostne liste bodo znani v prvih mesecih leta 2025.

Rok za oddajo vlog je 8. november 2024. Dodatne informacije so dostopne v razpisni dokumentaciji na spletni strani družbe, preko e-pošte (nepremicnine@celje.si) ali telefonsko (03 42 65 100) v času uradnih ur družbe.

Vesti.si je spletni portal, namenjen pregledu novic s poudarkom na lokalnem dogajanju. 

UREDNIŠTVO:
urednistvo@adriainfo.si

OGLAŠEVANJE:
oglasi@adriainfo.si

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.