Ljubljana

Oblačno Humidity: 73%
18°C
ČETRTEK
11°C / 17°C
PETEK
11°C / 14°C
SOBOTA
8°C / 15°C
NEDELJA
7°C / 14°C
PONEDELJEK
8°C / 15°C
TOREK
10°C / 15°C
SREDA
10°C / 12°C

Velenje ureja novo poslovno cono

Mestna občina Velenje načrtuje celovito ureditev nove Poslovne cone Pesje – vzhod, ki bo ležala zahodno od trgovskega centra Merkur. Do septembra 2026 nameravajo urediti okoli 1,8 hektarja zemljišč, ki bodo na voljo za 4 do 6 podjetij z umirjeno dejavnostjo.

 Velenje ureja novo poslovno cono

Cona bo prednostno namenjena podjetjem s področja raziskovalnih in inovacijskih dejavnosti, predvsem novih tehnologij, obnovljivih virov energije, soproizvodnje toplotne energije ter krožnega gospodarstva in obrti. Projekt je prijavljen na razpis Sklada za pravični prehod za financiranje.

Poslovna cona Pesje – vzhod bo urejena na degradiranem industrijskem območju, blizu predvidenega priključka na tretjo razvojno os Šentrupert–Velenje–Slovenj Gradec. Do leta 2024 je občina že pridobila vsa potrebna zemljišča, ki so bila prej v zasebni lasti, gradbeno dovoljenje pa pričakujejo do marca 2025.

Gradnja infrastrukture bo zaključena do septembra 2026, s čimer bodo zagotovljeni pogoji za umestitev podjetij, ki se ukvarjajo z okolju prijaznimi dejavnostmi. Na voljo bo več parcel – 4 manjše in 2 večji, odvisno od interesa prvih prijaviteljev. Javno dražbo za prodajo zemljišč bodo predvidoma objavili še ta mesec.

Nova poslovna cona bo spodbudila gospodarski razvoj ter ustvarjanje novih delovnih mest, kar bo prispevalo k diverzifikaciji gospodarstva v regiji. Podjetja bodo imela priložnost povečati obseg poslovanja, ustvariti visoko dodano vrednost in krepiti konkurenčnost lokalnega gospodarstva.

Projekt je bil prijavljen na Javni razpis za sofinanciranje projektov izgradnje ekonomsko-poslovne infrastrukture v Savinjsko-šaleški premogovni regiji v okviru Sklada za pravični prehod (2023–2027).

Vesti.si je spletni portal, namenjen pregledu novic s poudarkom na lokalnem dogajanju. 

UREDNIŠTVO:
urednistvo@adriainfo.si

OGLAŠEVANJE:
oglasi@adriainfo.si

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.