Ljubljana

Oblačno Humidity: 89%
16°C
PETEK
11°C / 16°C
SOBOTA
7°C / 13°C
NEDELJA
7°C / 15°C
PONEDELJEK
7°C / 14°C
TOREK
7°C / 14°C
SREDA
8°C / 9°C
ČETRTEK
5°C / 14°C

Znani prvi olimpijski zmagovalci, Slovenci prvi dan brez presežka

Na olimpijskih igrah v Parizu so podelili prvih 13 od skupno 329 kompletov odličij. Do prvega zlata je prišla tudi že domača reprezentanca Francije, za kar je poskrbela ekipa v ragbiju 7. Slovenski športniki danes niso pokazali presežka, Benjamin Savšek in Eva Terčelj sta opravila prvo nalogo na brzicah, rokometaši so v uvodni tekmi izgubili.

Znani prvi olimpijski zmagovalci, Slovenci prvi dan brez presežka

Zlati kanuist iz Tokia, Savšek, in kajakašica Terčelj sta se prebila skozi današnji kvalifikacijski vožnji in si privozila ponedeljkov oziroa nedeljski polfinalni nastop.

Za končno slovensko uvrstitev dneva je poskrbela plavalna štafeta 4 x 100 metrov prosto v postavi Neža Klančar, Janja Šegel, Katja Fain in Tjaša Pintar, ki je zasedla 14. mesto.

V cestnem kolesarstvu je bila Eugenia Bujak v vožnji na čas za ženske 16., Urša Pintar pa 31. V moški konkurenci je bil Jan Tratnik tudi po težavah s kolesom 27. Prvaka sta postala Avstralka Grace Brown in Belgijec Remco Evenepoel.

Razočarana je nastope na tatamijih hitro, že v prvem krogu, končala Maruša Štangar v kategoriji do 48 kilogramov. Bolj zadovoljni so bili Francozi, ki so osvojili bron v ženski konkurenci in srebro v moški konkurenci do 60 kg. Prvaka sta postala Japonka Natsumi Tsunoda in Kazahstanec Jeldos Smetov.

Razočarana je bila tudi moška rokometna reprezentanca, ki je z 22:25 izgubila proti Španiji, potem ko je v prvem polčasu prikazala zelo dobro predstavo, v drugem pa so naredili preveč napak.

Prvo zlato medaljo gostiteljem iger pa so zagotovili igralci ragbija, ki so v finalu premagali Fidži. Tretje mesto je osvojila Južna Afrika.

Po prvem dnevu je najuspešnejša reprezentanca Avstralije s tremi zlatimi ter dvema srebrnima kolajnama, skupaj pa je medalje osvojilo 20 držav.

Današnji razpored je precej krojilo deževje, ki je vplivalo na razmere v kronometru, močno je okrnil tudi dvoboje na teniškem turnirju ter poskrbel za prestavitev tekmovanja v rolkanju ulično za moške.

Vesti.si je spletni portal, namenjen pregledu novic s poudarkom na lokalnem dogajanju. 

UREDNIŠTVO:
urednistvo@adriainfo.si

OGLAŠEVANJE:
oglasi@adriainfo.si

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.