Ljubljana

Oblačno Humidity: 84%
16°C
PETEK
11°C / 16°C
SOBOTA
7°C / 13°C
NEDELJA
7°C / 15°C
PONEDELJEK
7°C / 14°C
TOREK
7°C / 14°C
SREDA
8°C / 9°C
ČETRTEK
5°C / 14°C

Guček končal v repasažu

Slovenski atlet Matic Ian Guček je na olimpijskih igrah v Parizu v teku na 400 metrov ovire nastope končal v repasažu. V drugi skupini je s časom 49,06 sekunde zasedel četrto mesto, kar ni bilo dovolj za uvrstitev v polfinale.

Guček končal v repasažu

Dvajsetletni član celjskega Kladivarja je z več kot sekundo boljšim časom popravil slab vtis iz kvalifikacij. Tokrat je bil do konca v igri za napredovanje, a na koncu so bili trije atleti vendarle močnejši.

"Danes sem bil res precej boljši kot včeraj. Štirje fantje smo bili zelo izenačeni, kar je pripomoglo, da smo prišli do boljših rezultatov. Včeraj me je po osmi oviri popolnoma odrezalo, noge niso delovale, danes pa je bila popolnoma druga zgodba, tako da sem zelo, zelo zadovoljen. Približal sem se tudi olimpijski normi, žal je za polfinale malo zmanjkalo, govoriti, kaj bi bilo, če bi bilo, pa zdaj nima smisla. Če bi bilo to mogoče, bi to naredil na stezi," je bil precej boljše volje kot v ponedeljek Guček, ki še vedno obžaluje, da je imel pred olimpijskimi igrami težave s poškodbo tetive.

"Prejšnji teden sem vadil le krajše distance. Več tetiva ni zdržala. Sigurno mi je manjkalo nekaj pomembnih treningov, da bi bil tu v optimalni formi, da bi v zadnjih sto metrih imel več moči. Lahko pa optimistično gledam za naprej. Zdaj se moram najprej videti s trenerjem, da se odločiva, kaj in kako naprej. O načrtih bom govoril pozneje," je dejal Guček. Ta je julija na evropskem prvenstvu zasedel sedmo mesto, s časom 48,36 pa tam v polfinalu izboljšal tudi državni rekord.

V ponedeljkovih kvalifikacijah s časom 50,30 sekunde v prvi skupini zasedel zadnje, sedmo mesto. Dosegel je sicer 34. izid med 39 tekmovalci.

V današnjem repasažu je tekel v drugi skupini. Začel je dobro, nato pa so mu do konca nekoliko popustile moči. Ostal je blizu vodilnih treh tudi v zadnjih metrih, a je bilo to premalo za polfinale, kamor napredujeta le najhitrejša dva iz vsake skupine. Skupno bo to zadostovalo za končno 31. mesto.

V tej je najhitreje tekel Šved Carl Bengtström (48,63), napredoval pa je tudi Gerald Drummond iz Kostarike (48,78), ki je v zadnjih korakih prehitel Bocvanca Victorja Ntwenga (48,88).

Iz prve skupine repasaža sta v polfinale napredovala Američan Trevor Bassitt in Nemec Emil Agyekum, v tretji sta bila najboljša Turek Berke Akcam in Nemec Joshua Abuaku. Polfinale bo na sporedu v sredo zvečer, finale pa v petek ob 21.45.

Vesti.si je spletni portal, namenjen pregledu novic s poudarkom na lokalnem dogajanju. 

UREDNIŠTVO:
urednistvo@adriainfo.si

OGLAŠEVANJE:
oglasi@adriainfo.si

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.