Ljubljana

Slab dež Humidity: 84%
16°C
PETEK
11°C / 16°C
SOBOTA
7°C / 13°C
NEDELJA
7°C / 15°C
PONEDELJEK
7°C / 14°C
TOREK
7°C / 14°C
SREDA
8°C / 9°C
ČETRTEK
5°C / 14°C

Ukrajinka Jaroslava Mahučik olimpijska prvakinja v skoku v višino

Ukrajinska atletinja Jaroslava Mahučik je na olimpijskih igrah v Parizu osvojila odličje zlatega leska v skoku v višino. Dvaindvajsetletna Mahučik je v finalu tako kot srebrna Avstralka Nicola Olyslagers preskočila 200 cm, a je imela Ukrajinka manjše število skokov od tekmice iz "dežele tam spodaj".

Ukrajinka Jaroslava Mahučik olimpijska prvakinja v skoku v višino

Bronaste kolajne se veselita tudi Ukrajinka Irina Geraščenko in Avstralka Eleanor Patterson. Njuna nastopa sta bila identična, obe sta preskočili 195 cm.

Mahučik je na olimpijske igre prišla kot prva favoritinja. V začetku prejšnjega meseca je na atletskem mitingu v Parizu preskočila 210 cm in postavila nov svetovni rekord.

Na osrednjem stadionu Stade de France je na najbolj pomembni preizkušnji v tem letu v prvih poskusih preskočila 191, 195, 198 in 200 cm, medtem ko je Olyslagers po uvodnih treh brezhibnih skokih 200 cm preskočila šele v tretjem poskusu.

Na 202 cm je Avstralka trikrat podrla letvico, medtem ko je Mahučik - po dveh neuspešnih skokih - in ko je imela zagotovljeno zlato kolajno nato lestvico dvignila za dodatna dva centimetra, a je bila v svojem edinem poskusu neuspešna na tej višini.

Mahučik je osvojila svojo drugo kolajno na olimpijskih igrah. Pred tremi leti je v deželi vzhajajočega sonca osvojila bron, medtem ko je Olyslagers že na drugih zaporednih igrah osvojila srebrno odličje.

* Atletika, višina, ženske:
ZLATO:  Jaroslava Mahučik (Ukrajina)
SREBRO: Nicola Olyslagers (Avstralija)
BRON:   Irina Geraščenko (Ukrajina) in Eleanor Patterson (Avstralija)

Vesti.si je spletni portal, namenjen pregledu novic s poudarkom na lokalnem dogajanju. 

UREDNIŠTVO:
urednistvo@adriainfo.si

OGLAŠEVANJE:
oglasi@adriainfo.si

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.