Ljubljana

Slab dež Humidity: 84%
16°C
PETEK
11°C / 16°C
SOBOTA
7°C / 13°C
NEDELJA
7°C / 15°C
PONEDELJEK
7°C / 14°C
TOREK
7°C / 14°C
SREDA
8°C / 9°C
ČETRTEK
5°C / 14°C

Judoist Tušišvili zaradi nešportnega vedenja diskvalificiran z olimpijskih iger

Judoist Guram Tušišvili iz Gruzije je bil zaradi nešportnega obnašanja po porazu v četrtfinalnem dvoboju v kategoriji nad 100 kg proti Francozu Teddyju Rinerju diskvalificiran z olimpijskih iger in je ostal brez bojev za odličja. Prav tako ne bo smel nastopiti v tekmovanju mešanih ekip, je po dvoboju sporočila Mednarodna judo zveza (IJF).

Judoist Tušišvili zaradi nešportnega vedenja diskvalificiran z olimpijskih iger

Tušišvilija, sicer olimpijskega podprvaka iz Tokia, je v četrtfinalnem dvoboju z iponom premagal trikratni olimpijski prvak Riner. Po porazu se je Gruzijec razjezil in med drugim odrinil Francoza, da je ta padel.

V IJF menijo, da je Tušišvilijevo vedenje "v nasprotju z duhom juda". Po incidentu so zato sklicali disciplinsko komisijo, ki je določila, da je 29-letni Tušišvili diskvalificiran tudi z vseh mednarodnih tekmovanj pod okriljem zveze, "dokler disciplinska komisija IJF ne sprejme končne odločitve", so zapisali v izjavi.

Petintridesetletni Riner je olimpijski prvak v posamični kategoriji postal na igrah v Riu leta 2016 in Londonu leta 2012, iz Tokia 2021 pa ima posamično bronasto medaljo in zlato medaljo v mešanih ekipah. V Pekingu leta 2008 je posamično osvojil bron.

Vesti.si je spletni portal, namenjen pregledu novic s poudarkom na lokalnem dogajanju. 

UREDNIŠTVO:
urednistvo@adriainfo.si

OGLAŠEVANJE:
oglasi@adriainfo.si

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.