Ljubljana

Slab dež Humidity: 84%
16°C
PETEK
11°C / 16°C
SOBOTA
7°C / 13°C
NEDELJA
7°C / 15°C
PONEDELJEK
7°C / 14°C
TOREK
7°C / 14°C
SREDA
8°C / 9°C
ČETRTEK
5°C / 14°C

LeBron James najkoristnejši košarkar na OI v Parizu

LeBron James je bil izbran za najkoristnejšega košarkarja olimpijskega turnirja v Parizu, je objavila Mednarodna košarkarska zveza. Poleg Jamesa je bil v idealno peterko olimpijskih iger izbran njegov soigralec v zlati ameriški ekipi Stephen Curry, ter Francoz Victor Wembanyama, Srb Nikola Jokić in Nemec Dennis Schröder.

LeBron James najkoristnejši košarkar na OI v Parizu

Devetintridesetletni veteran James je bil zelo dober na vseh tekmah turnirja, v izjemno izenačeni polfinalu tekmi proti Srbiji pa je dosegel svoj drugi trojni dvojček na OI s 16 točkami, 12 skoki in 10 podajami. Je eden od zgolj štirih igralcev, ki mu je to uspelo v olimpijski zgodovini.

Poleg Jokića na teh OI, je na prejšnjih pred tremi leti v Tokiu to zmogel še slovenski zvezdnik Luka Dončič, Slovenija je prejšnji turnir končala na četrtem mestu in se na letošnjega ni uvrstila, ter Saša Belov v dresu nekdanje Sovjetske zveze.

Curry je z izjemno predstavo prevesil tehtnico na zmago ZDA nad Srbijo v polfinalu, ko je med drugim zadel devet trojk za 36 točk, nato pa je v finalu proti Franciji poskrbel, da se tekmeci njegovi ekipi niso približali v zaključku, skupaj pa je v finalu zadel osem trojk za 24 točk.

Čeprav ima šele dvajset let je bil na svojih prvih igrah Wembanyama prvi strelec francoskega moštva s 15,8 točke na tekmo, dodal je po 9,7 skoka na dvoboj in je bil 26 točkami, sedmimi skoki in dvema podajama izjemen tudi v finalu proti ZDA. Zato je bil izbran za vzhajajočo zvezdo turnirja.

Jokić je vodil Srbijo na poti do brona s povprečjem 18,8 točke, 10,7 skokov, 8,7 podaje, dvema ukradenima žogama in eno blokado na tekmo. V dvoboju za bron proti svetovnim prvakom iz Nemčije je vpisal trojni dvojček z 19 točkami, 12 skoki in 11 podajami. Na drugi strani je imel v nemški vrsti Schröder povprečje 17,2 točke in 7,5 podaje na tekmo.

Vesti.si je spletni portal, namenjen pregledu novic s poudarkom na lokalnem dogajanju. 

UREDNIŠTVO:
urednistvo@adriainfo.si

OGLAŠEVANJE:
oglasi@adriainfo.si

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.