Ljubljana

Slab dež Humidity: 95%
11°C
SOBOTA
8°C / 15°C
NEDELJA
9°C / 17°C
PONEDELJEK
9°C / 15°C
TOREK
8°C / 17°C
SREDA
9°C / 16°C
ČETRTEK
8°C / 16°C
PETEK
6°C / 15°C

Ljubljana Slovan prva po rednem delu AWL

Konec tedna se je s turnirjem v Mariboru končal redni del mednarodne vaterpolske lige AWL.

Ljubljana Slovan prva po rednem delu AWL

Prvo mesto je osvojila Slovan Ljubljana, ki je kar z 22:9 premagala Grafist Koper. Presenečenje je zmaga Branika nad Triglavom s 13:6, a so Kranjčani vseeno osvojili drugo mesto.

Zaključni turnir AWL bo konec marca v Ljubljani. Polfinalna para bosta Ljubljana Slovan - Calcit Water Polo ter AVK Triglav - Opatija.

Vse kaže, da je prvi favorit za lovoriko v novoustanovljeni ligi zdaj Slovan Ljubljana. Ne le visoka zmaga nad Mariborom, liga je tako polna presenečenj, da je izide težko napovedati, ekipe pa so v končnici tudi že taktizirale z zasedbami.

V Mariboru je bila Opatija boljša od Calcita iz Kamnika s 14:10, obe ekipi pa sta si zagotovili napredovanje. Morda gre razlog za poraz Kamničanov iskati tudi v dejstvu, da sta tokrat v ekipi manjkala oba najboljša kamniška vratarja Gašper Žurbi in Gašper Jeran, manjkal pa je tudi reprezentant Martin Stele.

Tekma med Ljubljančani in Koprčani je bila izenačena v prvem polčasu, ki so ga igralci iz prestolnice dobili s 7:4. Drugi del je vodilna ekipa lige dobila kar s 15:5.

Tudi Kranjčani so v Maribor pripotovali v rezervni zasedbi, saj je bilo prvo mesto nedosegljivo. Kljub temu je visok poraz presenečenje. Odločilna je bila tretja četrtina, ko so gostitelji ušli na 8:3.

Vesti.si je spletni portal, namenjen pregledu novic s poudarkom na lokalnem dogajanju. 

UREDNIŠTVO:
urednistvo@adriainfo.si

OGLAŠEVANJE:
oglasi@adriainfo.si

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.