Ljubljana

Nekaj oblačnosti Humidity: 62%
18°C
SOBOTA
9°C / 15°C
NEDELJA
8°C / 17°C
PONEDELJEK
9°C / 15°C
TOREK
8°C / 16°C
SREDA
8°C / 14°C
ČETRTEK
8°C / 18°C
PETEK
13°C / 15°C

Po prvem dnevu na vrhu Young, sledi mu McIlroy, Woods daleč zadaj

Po prvem dnevu zadnjega majorja sezone v golfu, odprtega prvenstva Velike Britanije, bolj znanega pod imenom The Open, vodi Američan Cameron Young, ki ima dva udarca prednosti pred Severnim Ircem Roryjem McIlroyem. Šest nad parom oz. 78 udarcev pa je prvi dan porabil ameriški zvezdnik Tiger Woods, ki je na začelju lestvice.

Po prvem dnevu na vrhu Young, sledi mu McIlroy, Woods daleč zadaj

Woods si po prvem dnevu 150. Opna deli zgolj 146. mesto med 156 golfisti in je daleč od reza, ki bo določil zasedbo za zadnja dva dneva tekmovanja v soboto in nedeljo.

Šestinštiridesetletni Američan, ki je izpustil OP ZDA pretekli mesec, je že na prvi luknji žogico poslal v vodo, kasneje pa ni našel pravega ritma. Dan je trikratni zmagovalec Opna (2000, 2005, 2006) zaključil daleč od vrha, ki ga zaseda njegov rojak Young z osmimi udarci pod parom.

Slednji ima pred najbližjim zasledovalcem, Severnim Ircem Roryjem McIlroyem dva udarca naskoka. Triintridesetletnik je na stavnicah prvi favorit za zmago na OP Velike Britanije.

"Sem sem prišel z dobrimi občutki, tudi na tem igrišču sem v preteklosti igral zelo dobro. Vedel sem, da bom lahko, če bom razvil svojo igro in se držal načrta, tako začel Open," je v izjavi po opravljenih 18 luknjah dejal zmagovalec tega tekmovanja pred osmimi leti.

"Jutri moram le nadaljevati začeto in podpreti svoje besede. To je najbolj pomembno, saj zdaj vem, kaj pričakovati od razmer in igrišča samega," je še dodal McIlroy.

Tretje mesto trenutno drži Avstralec Cameron Smith s petimi udarci pod parom. Branilec naslova je Američan Collin Morikawa, ki je za 18 lukenj porabil 72 udarcev oz. je pri paru igrišča na 55. mestu.

Organizatorji turnirja si v naslednjih dneh obetajo rekordni obisk z okoli 290.000 gledalci, obenem pa so v primerjavi z lansko izvedbo povečali nagradni sklad za 22 odstotkov. Zmagovalec bo tako domov odnesel ček za okrogla dva milijona funtov (2,36 milijona evrov), skupni nagradni sklad najstarejšega golfskega turnirja pa znaša 11,2 milijona funtov (13,2 milijona evrov).

Vesti.si je spletni portal, namenjen pregledu novic s poudarkom na lokalnem dogajanju. 

UREDNIŠTVO:
urednistvo@adriainfo.si

OGLAŠEVANJE:
oglasi@adriainfo.si

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.