Ljubljana

Oblačno Humidity: 89%
16°C
PETEK
11°C / 16°C
SOBOTA
7°C / 13°C
NEDELJA
7°C / 15°C
PONEDELJEK
7°C / 14°C
TOREK
7°C / 14°C
SREDA
8°C / 9°C
ČETRTEK
5°C / 14°C

Velika Britanija osvojila prvo zlato medaljo v plavanju v Parizu

Britanska ekipa plavalcev je danes osvojila zlato medaljo v Parizu v štafetni disciplini 4 x 200 m prosto, kar je prvo zlato odličje za Veliko Britanijo v plavanju na letošnjih igrah, ter tako ubranila zlato iz Tokia. Združene države Amerike so si priborile srebrno kolajno, Avstralija pa si je priplavala bron.

Velika Britanija osvojila prvo zlato medaljo v plavanju v Parizu

Velika Britanija je bila prva že v popoldanskem predtekmovanju, v finalu pa je vodila skoraj celotno tekmovanje z izjemo prvih 50 metrov, a je bilo vseeno dokaj napeto do konca. Četverico je vodil dvakratni olimpijski šampion James Guy, del ekipe pa so bili še Tom Dean, Matthew Richards in Duncan Scott. V cilj so priplavali s časom 6:59,43.

Ekipo ZDA, ki je sledila dobro sekundo za njimi, so sestavljali Luke Hobson, Carson Foster, Drew Kibler in Kieran Smith, ekipo Avstralije pa Maximillian Giuliani, Flynn Southam, Elijah Winnington in Thomas Neill. Za Avstralijo je to drugi zaporeden bron v tej disciplini na olimpijskih igrah.

Pred tem je Velika Britanija v Parizu v plavanju osvojila že dve srebrni medalji. Richards je bil drugi na 200 metrov prosto, Adam Peaty pa na 100 metrov prsno.

* Plavanje, 4 x 200 m prosto, moški:
ZLATO:  Velika Britanija
SREBRO: ZDA
BRON:   Avstralija

Vesti.si je spletni portal, namenjen pregledu novic s poudarkom na lokalnem dogajanju. 

UREDNIŠTVO:
urednistvo@adriainfo.si

OGLAŠEVANJE:
oglasi@adriainfo.si

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.