Ljubljana

Oblačno Humidity: 96%
11°C
SOBOTA
9°C / 14°C
NEDELJA
8°C / 17°C
PONEDELJEK
9°C / 15°C
TOREK
8°C / 17°C
SREDA
8°C / 15°C
ČETRTEK
11°C / 17°C
PETEK
14°C / 16°C

Alcaraz se je pridružil Đokoviću v finalu Wimbledona

Španec Carlos Alcaraz je drugi finalist teniškega turnirja za grand slam v Wimbledonu. V današnjem drugem polfinalu je premagal Rusa Danila Medvedjeva s 6:3, 6:3, 6:3 ter se po gladki zmagi pridružil Srbu Novaku Đokoviću v odločilnem obračunu za zmago na igriščih All England Cluba.

Alcaraz se je pridružil Đokoviću v finalu Wimbledona

Številka ena svetovnega tenisa Alcaraz se je drugič v karieri prebil v finale tekmovanja za grand slam, potem ko je zmagal na lanski izvedbi odprtega prvenstva ZDA. Obenem pa se je 20-letni Španec prvič uvrstil v odločilni dvoboj na travi Wimbledona.

Nedeljska finalista sta se letos že pomerila v polfinalu Rolanda Garrosa, takrat je Đoković zmagal v štirih nizih.

V današnjem polfinalu prvopostavljeni Španec ni imel težav z ruskim tekmecem, tretjim nosilcem. V prvih dveh nizih je dvoboj presenetljivo zlahka nadzoroval, le v tretjem je Medvedjev za hip nakazal, da bi lahko naredil kaj več. A po brejkih in znižanjih na 2:3 in 3:4 je Španec spet stopil na plin in dvoboj dokončal po manj kot dveh urah.

"Igrati finale tu v Wimbledonu je zame nekaj neverjetnega. Bil sem zelo osredotočen, pokazal sem svoj najboljši tenis v tem trenutku. Rad pa bi pokazal svoj najboljši obraz v finalu," je v prvi izjavi na igrišču dejal Alcaraz in na vprašanje o tekmecu v finalu odvrnil: "On je seveda največji, toda boril se bom. Verjamem vase in verjamem, da ga lahko premagam."

Srbski teniški zvezdnik Đoković si je zgodaj popoldne prav tako z gladkih 3:0 v nizih zagotovil že deveti finale v Wimbledonu. Italijana Jannika Sinnerja je ugnal s s 6:3, 6:4 in 7:6 (4).

Vesti.si je spletni portal, namenjen pregledu novic s poudarkom na lokalnem dogajanju. 

UREDNIŠTVO:
urednistvo@adriainfo.si

OGLAŠEVANJE:
oglasi@adriainfo.si

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.