Ljubljana

Oblačno Humidity: 78%
13°C
NEDELJA
9°C / 15°C
PONEDELJEK
8°C / 15°C
TOREK
7°C / 15°C
SREDA
7°C / 15°C
ČETRTEK
8°C / 15°C
PETEK
7°C / 16°C
SOBOTA
9°C / 12°C

Ana Tofant do glavnega dela, do zmage Kožul in Hribar

Slovenska namiznoteniška igralka Ana Tofant si je po današnji zmagi že zagotovila nastop v glavnem delu turnirja posameznic na evropskem prvenstvu v Münchnu. Peter Hribar in Deni Kožul sta prav tako zabeležila zmagi v predtekmovalnih skupinah in sta blizu preboju na glavni turnir. Poraza sta vpisali Katarina Stražar in Sara Tokić.

Ana Tofant do glavnega dela, do zmage Kožul in Hribar

Ana Tofant je v predtekmovalni skupini 20 v ženskem delu zasedla prvo mesto in bo zaigrala na glavnem turnirju, ki se bo začel v sredo. Po nedeljski zmagi proti Ciprčanki Foteini Meletie je danes ugnala še Slovakinjo Nikoleto Puchovanova s 3:2 (8, -5, 7, -2, 10).

Katarina Stražar je v skupini 17 prvi dvoboj izgubila. S 3:1 (-7, -6, 11, -9) je bila boljša Bolgarka Polina Trifonova. Za napredovanje v drugi krog dodatnih bojev (v prvem bo v tem primeru prosta) za nastop v glavnem delu bo morala v torek ugnati Latvijko Sabino Musajeva. Dvoboj se bo začel ob 10.10.

Sara Tokić je prvi obračun v predtekmovalni skupini 1 med dekleti prav tako izgubila. Favorizirana Avstrijka Amelie Solja je bila boljša s 3:0 (6, 6, 3). Tokićevo v torek ob 9. uri čaka še neposredni obračun proti Portugalki Matilde Pinto za preboj v prvi krog dodatnih kvalifikacij.

Prvi se je sicer danes v dvorani Rudija Sedlmayerja za mizo podal Peter Hribar, ki je s 3:1 (-10, 9, 6, 8) v okviru predtekmovalne skupine 5 ugnal Poljaka Macieja Kubika. V torek ob 12.35 bi si z zmago proti Švicarju Loicu Stollu zagotovil mesto v glavnem delu žreba.

Glavni del turnirja pa se v skupini 15 nasmiha Deniju Kožulu, ki je zabeležil že dve zmagi. Po nedeljskem uspehu proti Dancu Martinu Bachu Andersenu je danes premagal še Luksemburžana Luko Mladenovica s 3:1 (-4, 11, 8, 7) in zaseda prvo mesto. V torek se bo opoldne pomeril še z najslabše rangiranim igralcem skupine, Ivikom Nielsenom z Grenlandije, ki je izgubil oba obračuna v skupini.

Od slovenskih predstavnikov se v predtekmovalnih skupinah meri še Tilen Cvetko, ki je v nedeljo izgubil prvi obračun proti Belgijcu Adrienu Rassenfosseju. V torek ob 13.10 ga v skupini 10 čaka dvoboj z Izraelcem Talom Israelijem. Z zmago bi si zagotovil nastop v dodatnih tekmah za preboj v glavni del žreba.

Vanj je kot drugi nosilec in eden favoritov za odličje neposredno že uvrščen Darko Jorgić.

Vesti.si je spletni portal, namenjen pregledu novic s poudarkom na lokalnem dogajanju. 

UREDNIŠTVO:
urednistvo@adriainfo.si

OGLAŠEVANJE:
oglasi@adriainfo.si

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.