Ljubljana

Oblačno Humidity: 95%
8°C
PONEDELJEK
8°C / 14°C
TOREK
7°C / 14°C
SREDA
6°C / 14°C
ČETRTEK
8°C / 14°C
PETEK
9°C / 12°C
SOBOTA
6°C / 15°C
NEDELJA
4°C / 13°C

Bedene končal nastope v Parizu, Zverev in Nadal uspešna

Slovenski teniški igralec Aljaž Bedene bil danes na odprtem prvenstvu Francije v Parizu proti Novaku Đokoviću neuspešen. Prvi nosilec turnirja za grand slam in trenutno vodilni na jakostni lestvici ATP je po uri in 44 minutah zmagal s 6:3, 6:3 in 6:2. Tretji nosilec Nemec Alexander Zverev je premagal Američana Brandona Nakashimo s 7:6, 6:3, 7:5.

Bedene končal nastope v Parizu, Zverev in Nadal uspešna

Bedene je na današnjem dvoboju naredil kar 37 neizsiljenih napak, njegov tekmec le 18. V svojem tretjem nastopu v tretjem krogu v Roland Garrosu po letih 2016 in 2020 tudi v tretjem nizu ni našel pravega načina, da resneje ogrozi nasprotnika.

"Na igrišče vedno pridem motiviran, hkrati pa želim pokazati svojo najboljšo predstavo. To ni vedno mogoče, a na današnjem dvoboju sem pokazal zelo dobro igro," je po preboju v osmino finala in današnjem dvoboju z Bedenetom dejal Đoković.

Đokovićev tekmec v osmini finala bo argentinski specialist za peščena igrišča Diego Schwartzman. Petnajsti nosilec je v današnjem prvem končanem obračunu po dveh urah in 17 minutah ukanil Bolgara Grigorja Dimitrova s 6:3, 6:1 in 6:2.

Peti nosilec Španec Rafael Nadal je v večernem obračunu premagal Nizozemca Botica van de Zandschulpa s 6:3, 6:1, 6:4.

"Nerad igram na pesku ponoči, vlažnost je večja, žoga je počasnejša in pogoji so težji," je Španec dejal po zmagovalnem dvoboju.

"Imeti moraš dober cilj in znati sanjati. Zraven pa trdo delati vsak dan, mislim, da je to skrivnost. Še vedno sem zelo mlad, ampak imam vseeno precej izkušenj. Počutim se dobro, ko igram na velikem stadionu, v velikih dvobojih, ko igram za grand slam. Mentalno in fizično sem močan," pa je dejal Zverev po zmagi nad Nakashimo.

V ženskem delu turnirja je v tretjem krogu izpadla lanska olimpijska zmagovalka iz Tokia. Od Švicarke Belinde Benčič je bila boljša Kanadčanka Leylah Fernandez, ki je po hudem in enakovrednem boju slavila s 7:5, 3:6 in 7:5. Poleg Benčičeve je izpadla tudi Nemka Angelique Kerber, ki je konec minulega tedna v finalu turnirja WTA v Strasbourgu premagala Kajo Juvan. Od 34-letne Nemke je bila v tretjem krogu boljša Belorusinja Aliaksandra Sasnovič s 6:4 in 7:6 (5).

V osmino finala se je prebila Američanka Amanda Anisimova, njena češka tekmica Karolina Muchova je v tretjem nizu predala dvoboj zaradi poškodbe. Napredovala je tudi Italijanka Martina Trevisan po zmagi nad Avstralko Dario Saville s 6:3 in 6:4, Belgijka Elise Mertens je ukanila Rusinjo Varvaro Gračevo s 6:2 in 6:3, komaj 18-letna Američanka Coco Gauff pa je bila boljša od 36-letne estonske veteranke Kaie Kanepi s 6:3 in 6:4.

Vesti.si je spletni portal, namenjen pregledu novic s poudarkom na lokalnem dogajanju. 

UREDNIŠTVO:
urednistvo@adriainfo.si

OGLAŠEVANJE:
oglasi@adriainfo.si

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.