Ljubljana

Šibak dež Humidity: 90%
17°C
PETEK
10°C / 16°C
SOBOTA
8°C / 14°C
NEDELJA
6°C / 18°C
PONEDELJEK
8°C / 14°C
TOREK
8°C / 17°C
SREDA
8°C / 13°C
ČETRTEK
6°C / 13°C

Belgija, Francija in Češka v skupinski del Davisovega pokala

Belgija je bila v teniškem tekmovanju za Davisov pokal v svetovni skupini boljša od Hrvaške, potem ko je odločilno točko v nedeljo dosegel Zizou Bergs. Francija je prav tako napredovala v zaključni skupinski del tekmovanja po gladki zmagi nad Tajvanom.

Belgija, Francija in Češka v skupinski del Davisovega pokala

Sander Gille in Joran Vliegen sta na dvoboju proti Hrvatom presenetljivo popeljala Belgijo v prednost po presenetljivi zmagi v dvojicah z 2:6, 6:3, 7:6 (4) nad Ivanom Dodigom in Matejem Pavićem, potem ko se je sobotni dan končal z 1:1.

Bergs, ki je bil uvodni dan boljši od zvezdnika Marina Čilića, pa je v Varaždinu končal delo za Belgijo, ko je s 6:1 in 7:5 premagal še Duja Ajdukovića.

Hrvaška tako prvič po novem formatu ne bo igrala v skupinskem delu zaključnega turnirja, ki bo septembra. Prizorišča še niso znana. Izločilni boji bodo nato novembra v Malagi.

Francija, ki je po soboti vodila z 2:0, pa si je že po dvojicah z Nicolasom Mahutom in Edouardom Roger-Vasselinom zagotovila napredovanje.

Finalistoma iz prejšnje sezone, Avstraliji in Italiji, ter povabljenima reprezentancama Veliki Britaniji ter Španiji, so se tako pridružile še Slovaška, Nemčija, ZDA, Finska, Brazilija in Nizozemska ter Belgija, Francija, Češka in tudi Kanada, Argentina ter Čile.

Češka je gladko s 3:0 ugnala Izrael, potem ko je izraelska dvojica Daniel Cukierman - Edan Leshem predala dvoboj zaradi poškodbe.

Napredovala je tudi Argentina; po dramatičnem preobratu proti Kazahstanu je zmagala s 3:2. Tudi Čilenci so slavili s 3:2 v zmagah proti Peruju, medtem ko je bila Kanada s 3:1 boljša od Južne Koreje.

Vesti.si je spletni portal, namenjen pregledu novic s poudarkom na lokalnem dogajanju. 

UREDNIŠTVO:
urednistvo@adriainfo.si

OGLAŠEVANJE:
oglasi@adriainfo.si

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.