Ljubljana

Šibak dež Humidity: 92%
13°C
PETEK
11°C / 17°C
SOBOTA
8°C / 15°C
NEDELJA
8°C / 18°C
PONEDELJEK
8°C / 15°C
TOREK
8°C / 17°C
SREDA
8°C / 15°C
ČETRTEK
8°C / 15°C

Branilka naslova v Melbournu Sabalenka melje naprej

Belorusinja Arina Sabalenka na teniškem odprtem prvenstvu Avstralije v Melbournu še naprej kaže strah zbujajočo formo. Branilka naslova in druga igralka sveta je v tretjem krogu nadigrala tekmico. Proti Ukrajinki Lesji Curenko je zmagala dvakrat s po 6:0. V moškem delu sta napredovala Italijan Jannik Sinner in Grk Stefanos Cicipas.

Branilka naslova v Melbournu Sabalenka melje naprej

Sabalenka se je hitro uvrstila v osmino finala OP Avstralije, potem ko je po le 52 minutah izločila Curenko in tekmici ni dovolila niti igre.

"Enostavno sem zelo zadovoljna z ravnjo, ki jo kažem v tem trenutku. Upam, da jo bom lahko obdržala ali morda celo nadgradila v nadaljevanju turnirja," je po zmagi v živo rdečo opravo odeta povedala Sabalenka, ki se bo zdaj pomerila z Američanko Amando Anisimovo.

"Lani je Iga (Swiatek, op. STA) tolikokrat tekmice nadigrala s 6:0 v nizih in letos je to eden od mojih ciljev. Rada bi se ji približala," je še dodala Sabalenka.

Tudi zmagovalka OP ZDA Coco Gauff je še vedno v vrhunski formi. Devetnajstletna Američanka je zlahka premagala rojakinjo Alycio Parks s 6:0 in 6:2. "Zelo sem zadovoljna z načinom, kako igram, kako sem prišla do tu," je dejala Gauff.

Komaj 16-letna Rusinja Mira Andrejeva še vztraja s sanjskim nizom. Tokrat je za osmino finala premagala Francozinjo Diane Parry.

Jannik Sinner vse bolj vstopa v vlogo favorita med moškimi. Italijan je brez težav premagal Argentinca Sebastiana Baeza s 6:0, 6:1, 6:3 in je edini v Melbournu brez izgubljenega niza. Proti koncu lanskega leta je Sinner že pokazal nekaj izjemnih iger na finalu ATP in v Davisovem pokalu, ko je Italijo popeljal do naslova.

"Na splošno igram zelo dobro in tukaj se odlično počutim," je dejal Sinner, ki se bo v osmini finala pomeril 15. nosilcem, Rusom Karenom Hačanovom. "Zadovoljen sem s tem, kako se trenutno počutim."

Napredovala sta tudi sedmi nosilec Cicipas ter 12. nosilec, Američan Taylor Fritz, ki se bosta v osmini finala pomerila med seboj.

Danes bo na igrišče stopil tudi desetkratni zmagovalec na peti celini, Srb Novak Đoković, ki ga čaka dvoboj z Argentincem Tomasom Martinom Etcheverryjem.

Vesti.si je spletni portal, namenjen pregledu novic s poudarkom na lokalnem dogajanju. 

UREDNIŠTVO:
urednistvo@adriainfo.si

OGLAŠEVANJE:
oglasi@adriainfo.si

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.