Ljubljana

Oblačno Humidity: 89%
11°C
NEDELJA
9°C / 15°C
PONEDELJEK
8°C / 15°C
TOREK
7°C / 15°C
SREDA
7°C / 15°C
ČETRTEK
8°C / 15°C
PETEK
7°C / 16°C
SOBOTA
9°C / 12°C

Carlos Alcaraz brez težav v tretji krog

Španski najstnik Carlos Alcaraz se je brez večjih težav uvrstil v tretji krog teniškega odprtega prvenstva ZDA. S 6:2, 6:1, 6:4 je po dveh urah in desetih minutah premagal Argentinca Federica Corio.

Carlos Alcaraz brez težav v tretji krog

V tretjem krogu se bo pomeril z domačinom Jensonom Brooksbyjem, ki je v treh nizih izločil zmagovalca Cincinnatija, Hrvata Borno Ćorića, sicer 25. nosilca.

Devetnajstletni Alcaraz je povsem prevladoval v prvih dveh nizih, izgubil je vsega tri igre. Tudi v tretjem je vodil s 4:1, a je nato Argentinec zaigral bolje, predvsem pa brez pritiska in si po izenačenju v deveti igri priigral kar pet priložnosti za "break".

Tretji nosilec v New Yorku je vseh pet ubranil, nato pa v 12. igri izkoristil prvo priložnost za zmago in se drugič v karieri uvrstil v tretji krog. Lani je v New Yorku kot 18-letnik zaigral v četrtfinalu.

"Nikoli ni enostavno zaključiti dvoboja, v tretjem nizu sem imel že lepo prednost, na kar je Federico začel igrati precej bolje. Moral sem ostati zbran in dobro razmisliti, kaj počnem v ključnih trenutkih," je takoj po dvoboju dejal mladenič, ki je zdaj pri 46 zmagah v sezoni, največ na turneji ATP.

"Nedvomno je za mano odlično leto, ki pa ga še ni konec. Menim, da igram dober tenis, in storil bom vse, da bo tako do konca sezone. Vesel sem dejstva, da imam na turneji največ zmag, ampak moram gledati naprej, ostati tak, kot sem, in napredovati," je še dodal 19-letnik iz Murcie.

V moški konkurenci so si od nosilcev nastop v tretjem krogu zagotovili še Hrvat Marin Čilić, Britanec Daniel Evans, Italijan Jannik Sinner in Rus Andrej Rubljov.

Pri ženskah pa se je poslovila Španka Paula Badosa. Od četrte nosilke je bila boljša Hrvatica Petra Martić. Slavila je s 6:7 (5), 6:1, 6:2. Že pred tem je zanesljivo v tretji krog napredovala prva igralka sveta Iga Swiatek. Poljakinja je s 6:3, 6:2 ugnala domačinko Sloane Stephens.

 

Vesti.si je spletni portal, namenjen pregledu novic s poudarkom na lokalnem dogajanju. 

UREDNIŠTVO:
urednistvo@adriainfo.si

OGLAŠEVANJE:
oglasi@adriainfo.si

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.