Ljubljana

Oblačno Humidity: 89%
16°C
PETEK
11°C / 17°C
SOBOTA
9°C / 14°C
NEDELJA
7°C / 17°C
PONEDELJEK
8°C / 15°C
TOREK
8°C / 16°C
SREDA
8°C / 13°C
ČETRTEK
6°C / 14°C

Carlos Alcaraz: Mislim, da sem se danes že približal svojemu najboljšemu tenisu

Na teniških igriščih Rolanda Garrosa v Parizu se je začel drugi letošnji turnir za veliki slam, odprto prvenstvo Francije. Od favoritov je uvodni krog gladko preskočil Španec Carlos Alcaraz, ki je Američana J. J. Wolfa odpravil s 6:1, 6:2, 6:1. Pozno popoldan bo nastopila tudi edina slovenska predstavnica med posameznicami Tamara Zidanšek.

Carlos Alcaraz: Mislim, da sem se danes že približal svojemu najboljšemu tenisu

Carlos Alcaraz, tretji igralec s svetovne lestvice in zmagovalec dveh velikih turnirjev - 2022 je osvojil OP ZDA, lani pa Wimbledon, je ekspresno preskočil prvo oviro, 107. igralca na svetu je premagal po manj kot dveh urah igre.

Čeprav je bil njegov nastop v Parizu celo pod vprašajem, saj je zaradi poškodbe roke izpustil zadnji pripravljalni turnir v Rimu, je 21-letni Španec prikazal odlično igro in še trinajstič preskočil uvodni krog na največjih turnirjih.

Po zmagi je bil Alcaraz, ki je lani izgubil v polfinalu proti Novaku Đokoviću, zelo vesel. Po eni strani, ker so ga že na uvodni preizkušnji spodbujale polne tribune stadiona Philippe-Chatrier, predvsem pa zaradi dejstva, da je brezhibno opravil prvo nalogo.

"Vesel sem, da sem spet tu v Parizu in da lahko tekmujem. Za mano je nekaj tednov oziroma mesecev težav, a naredil sem vse, da bom lahko zdaj nastopal na vso moč. Na Rolandu Garrosu hočem prikazati svoj najboljši tenis. Mislim, da sem bil danes kar blizu temu," je po uvodni zmagi dejal Alcaraz, ki se bo v drugem krogu pomeril z zmagovalcem dvoboja med Britancem Jackom Draperjem in nizozemskim kvalifikantom Jesperjem de Jongom.

Uvodni krog sta med najboljšimi tenisači uspešno preskočila tudi Rus Andrej Rubljov (6. nosilec), ki je potreboval štiri nize proti Japoncu Taru Danielu, ter Bolgar Grigor Dimitrov (10.), ki je bil v treh nizih boljši od Američana Aleksandra Kovacevica.

Pri dekletih je napredovala nekdanja zmagovalka tega turnirja, deveta nosilka Jelena Ostapenko iz Latvije, uspešna je bila tudi nekdanja prva teniška dama na svetu Japonka Naomi Osaka, ki je premagala Italijanko Lucio Bronzetti s 7:5 v tretjem nizu, uvodni dan 15-dnevnega turnirja pa se bo predstavila tudi edina slovenska predstavnica med posameznicami Tamara Zidanšek.

Šestindvajsetletna Konjičanka, trenutno 131. igralka na svetu, ki bo po uspešnih kvalifikacijah šestič igrala v glavnem delu turnirja na pariškem pesku, se bo pomerila s štiri leta starejšo Belgijko Alison Van Uytvanck, ki je bila nekoč že na 37. mestu lestvice WTA, zdaj pa je po težavah z bolečinami v hrbtu zdrsnila na 398. Dvoboj, ki bo njun prvi doslej, se bo predvidoma začel okoli 19. ure.

Vesti.si je spletni portal, namenjen pregledu novic s poudarkom na lokalnem dogajanju. 

UREDNIŠTVO:
urednistvo@adriainfo.si

OGLAŠEVANJE:
oglasi@adriainfo.si

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.