Ljubljana

Oblačno Humidity: 78%
13°C
NEDELJA
9°C / 15°C
PONEDELJEK
8°C / 15°C
TOREK
7°C / 15°C
SREDA
7°C / 15°C
ČETRTEK
8°C / 15°C
PETEK
7°C / 16°C
SOBOTA
9°C / 12°C

Deni Kožul in Peter Hribar v glavni del žreba

Slovenska namiznoteniška igralca Deni Kožul in Peter Hribar sta se uvrstila v glavni del žreba na evropskem prvenstvu v Münchnu. V ženski konkurenci je to v ponedeljek uspelo Ani Tofant, po današnjih obračunih pa popravna izpita v dodatnih kvalifikacijah čakata Tilna Cvetka in Katarino Stražar. Izpadla je Sara Tokić.

Deni Kožul in Peter Hribar v glavni del žreba

Kožul je z današnjo zmago s 3:0 (6, 7, 4) proti Iviku Nielsnu z Grenlandije potrdil prvo mesto v predtekmovalni skupini 15. S tem je napredoval v glavni del žreba, ki se bo tako v moški kot ženski konkurenci začel v sredo.

Preboj med 64 najboljših je uspel tudi Hribarju, ki je danes sicer izgubil proti Švicarju Loicu Stollu z 1:3 (-10, -10, 12, -7), a imel ob zmagi in porazu v skupini 5 boljši izkupiček po osvojenih točkah od obeh tekmecev. V skupini je igral tudi Poljak Maciej Kubik.

Cvetko pa bo imel še eno priložnosti, da se uvrsti v glavni del tekmovanja. Danes je tesno s 3:2 (-9, 11, -7, 9, 6) ugnal Izraelca Tala Israelija in si zagotovil drugo mesto v predtekmovalni skupini 10, tako da ga ob 16.30 čaka prvi od dveh krogov v dodatnih kvalifikacijah.

V drugi krog (v prvem bo prosta) dodatnih kvalifikacij za glavni del ženskega žreba pa se je uvrstila Katarina Stražar, ki je danes s 3:0 (4, 10, 5) ugnala Latvijko Sabino Musajeva in osvojila drugo mesto v skupini 17. Dvoboj dodatnih tekem jo čaka danes ob 20.30.

V ženski konkurenci je brez možnosti za glavni del ostala Sara Tokić, ki je tudi drugi dvoboj v predtekmovalni skupini 1 izgubila. Tesno je bila od Tokićeve boljša Portugalka Matilde Pinto s 3:2 (10, 5, -6, -6, -11).

Že v ponedeljek si je z drugo zmago v predtekmovalni skupini 20 glavni del ženskega turnirja zagotovila Ana Tofant.

Danes bosta sicer Tofantova in Stražarjeva ob 18.05 nastopili tudi v prvem krogu ženskih dvojic. Pomerili se bosta proti mešani slovaško-turški dvojici Nikoleta Puchovanova/Özge Yilmaz.

V moških dvojicah bosta Peter Hribar in Tilen Cvetko danes ob 18.40 igrala proti belgijski navezi Martin Allegro/Florent Lambiet. Darka Jorgića pa nastop s Čehom Tomašem Polanskyjem čaka ob 19.15. Tekmeca bosta Srb Dimitrije Levajac in Moldavec Andrei Putuntica.

Vesti.si je spletni portal, namenjen pregledu novic s poudarkom na lokalnem dogajanju. 

UREDNIŠTVO:
urednistvo@adriainfo.si

OGLAŠEVANJE:
oglasi@adriainfo.si

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.