Ljubljana

Oblačno Humidity: 84%
11°C
NEDELJA
8°C / 15°C
PONEDELJEK
8°C / 14°C
TOREK
7°C / 14°C
SREDA
6°C / 14°C
ČETRTEK
8°C / 14°C
PETEK
9°C / 12°C
SOBOTA
6°C / 15°C

Đoković in Alcaraz brez težav v osmino finala Wimbledona, Sakari izpadla

Prvi nosilec Srb Novak Đoković in peti nosilec Španec Carlos Alcaraz sta brez težav napredovala v osmino finala tretjega grand slama sezone v Wimbledonu. V ženski konkurenci pa je presenetljivo izpadla peta nosilka turnirja Grkinja Maria Sakari. Od nje je bila s 6:3 in 7:5 boljša Nemka Tatjana Maria.

Đoković in Alcaraz brez težav v osmino finala Wimbledona, Sakari izpadla

Srbski teniški zvezdnik Novak Đoković je v tretjem krogu premagal rojaka Miomirja Kecmanovića s 6:0, 6:3 in 6:4 in se zanesljivo uvrstil v osmino finala turnirja na sveti travi v Wimbledonu. Petintridesetletnik je tako še korak bližje svojemu četrtemu zaporednemu in skupno sedmemu naslovu v Wimbledonu.

To je bila že 330. zmaga Đokovića na turnirjih za grand slam. "Do zdaj je vse dobro," je dejal Srb, ki naskakuje svojo 21. lovoriko na turnirjih velike četverice. "Od sebe pričakujem visoke standarde. Vedno želim dvigniti raven in stvari se odvijajo dobro," je po zmagi dejal Đoković.

V osmini finala se bo pomeril z enim večjih presenečenj turnirja, Nizozemcem Timom van Rijthovenom, ki je danes premagal 22. nosilca Gruzijca Nikoloza Basilašvilija.

Tudi španski najstnik Carlos Alcaraz v tretjem krogu ni imel preveč težav. Peti nosilec je s 6:3, 6:1 in 6:2 premagal Nemca Oscarja Otteja. Tokrat je imel 19-letnik veliko manj težav, kot pa mu jih je v prvem krogu povzročal Ottejev rojak Jan-Lennard Struff in ga je Alcaraz premagal šele v petih nizih.

"To je bila moja najboljša tekma na travi," je dejal Alcaraz, ki igra šele svoj tretji turnir na travnati podlagi. "Težko je igrati na travi, a Wimbledon daje posebno energijo. Vsako tekmo, vsak dan, ko igram na travi, poskušam postati boljši," je dodal Španec.

Alcaraz je lani prvič nastopil na sveti travi, izpadel pa je v drugem krogu. Tokrat se bo v osmini finala pomeril s svojim prijateljem, desetim nosilcem turnirja, Italijanom Jannikom Sinnerjem.

Proti Sinnerju je danes izpadel Američan John Isner, ki pa je kljub temu postavil nov rekord števila asov na turnirjih ATP. Isner je v dvoboj krenil z zaostankom štirih asov za Hrvatom Ivom Karlovićem, ki jih je serviral 13.728.

Sedemintridesetletni velikan je v obračunu z Italijanom zbral 24 asov in tako postal novi rekorder. Isner je sicer tudi rekorder za najdaljši dvoboj v zgodovini, ko sta s Francozom Nicolasom Mahutom leta 2010 v Wimbledonu igrala 11 ur in pet minut.

V ženski konkurenci se je danes v osmino finala uvrstila tretja nosilka turnirja Tunizijka Ons Jabeur. To pa ni uspelo peti nosilki Grkinji Marii Sakari. Premagala jo je 103. igralka sveta Nemka Tatjana Maria s 6:3 in 7:5.

Sakari je tako postala že šesta izmed prvih desetih nosilk, ki so izpadle v prvem tednu Wimbledona. Maria bo v osmini finala igrala proti Latvijki Jeleni Ostapenko. "Občutek je odličen. Prvič sem med zadnjih 16, tako da je to neverjetno," je dejala 34-letnica.

Vesti.si je spletni portal, namenjen pregledu novic s poudarkom na lokalnem dogajanju. 

UREDNIŠTVO:
urednistvo@adriainfo.si

OGLAŠEVANJE:
oglasi@adriainfo.si

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.