Ljubljana

Oblačno Humidity: 95%
8°C
PONEDELJEK
8°C / 14°C
TOREK
7°C / 14°C
SREDA
6°C / 14°C
ČETRTEK
8°C / 14°C
PETEK
9°C / 12°C
SOBOTA
6°C / 15°C
NEDELJA
4°C / 13°C

Đoković in Nadal skeptična do poznih terminov

Srb Novak Đoković in Španec Rafael Nadal sta na tiskovnih konferencah okrcala organizatorje odprtega prvenstva Francije zaradi večernih terminov dvobojev in posledično prepoznih zaključkov, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Nadal je Đokovića ugnal po štirih nizih in nekaj več kot štirih urah dvoboja, ki se je končal nekaj po 1. uri ponoči.

Đoković in Nadal skeptična do poznih terminov


Španec je slavil s 6:2, 4:6, 6:2, 7:6 (4) in se uvrstil v polfinale. V petek se bo za 14. finale (prejšnjih 13 je dobil) pomeril z Nemcem Alexandrom Zverevom.

"Zame je bila to čustvena noč. V karieri vztrajam tudi zaradi večerov, kot je ta. Vseeno je to zgolj četrtfinalni obračun, ničesar še nisem osvojil. Dal sem si priložnost, da v petek znova stopim na igrišče, kar mi veliko pomeni," je dejal Nadal, z 21 lovorikami rekorder po številu osvojenih turnirjev za grand slam.

Vseeno pa si Majorčan ni želel igrati tako pozno, na vodstvo turnirja je pred tem naslovil željo po igranju v prvem delu sporeda.

"Zagotovo se je zavleklo prepozno v noč," je sprva dejal na tiskovni konferenci. "Seveda se ne morem pritoževati, saj imam en dan več, da se pripravim na naslednji obračun. Če pa imaš na voljo le en dan po tako poznem zaključku, je to težava. Seveda razumem tudi drugo plat našega posla, televizije za to plačajo ogromno denarja. Moramo najti ravnotežje," je sklenil Nadal.

Na turnirju je večkrat namignil, da bi to utegnil biti njegov zadnji nastop na OP Francije. "Ne vem, kaj se bo zgodilo od te točke naprej. Še naprej se bom trudil po najboljših močeh, da se pripravim na vsak naslednji obračun. Če ne bomo našli rešitve za stopalo ali vsaj nekega napredka, bo zame vse skupaj postalo zelo zahtevno," je priznal Nadal, ki bo v petek praznoval 36. rojstni dan.

Đoković je po dvoboju čestital "šampionu" Nadalu, hitro okrevanje po poškodbi stopala z mastersa v Rimu pa ga ni presenetilo.

"Nisem presenečen," je odvrnil na vprašanje na tiskovni konferenci o Špančevem okrevanju. "Na igrišču nisem videl kakšnih težav. Ni bilo prvič, da se je po nekaj dneh, ko je le stežka hodil, vrnil 100-odstotno pripravljen. Večkrat je že bilo tako, zato nisem presenečen," je še dodal 35-letni Srb.

"V ključnih trenutkih je bil boljši igralec in lahko mu le čestitam. Pokazal je, zakaj je velik šampion. Ostal je psihično zbran in dvoboj končal na način, kot ga je. Zaslužil si je napredovanje," je priznal Đoković.

Tudi sam je spregovoril o terminu dvoboja, ki se je začel ob 21. uri. "Ti dvoboji se začnejo prepozno. Vseeno o tem, kdaj stopimo na igrišče, odločajo televizije, ki dajejo ogromno denarja. Oni odločajo, kdo bo igral v večernem sporedu. To je svet, v katerem živimo," je sklenil 20-kratni zmagovalec turnirjev velike četverice.

Vesti.si je spletni portal, namenjen pregledu novic s poudarkom na lokalnem dogajanju. 

UREDNIŠTVO:
urednistvo@adriainfo.si

OGLAŠEVANJE:
oglasi@adriainfo.si

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.