Ljubljana

Oblačno Humidity: 93%
9°C
NEDELJA
9°C / 15°C
PONEDELJEK
8°C / 14°C
TOREK
7°C / 14°C
SREDA
6°C / 14°C
ČETRTEK
8°C / 14°C
PETEK
9°C / 12°C
SOBOTA
6°C / 15°C

Finalni turnir pokala Billie Jean King Cup v Glasgowu

V Glasgowu bo od 8. do 13. novembra potekal zaključni turnir letošnjega pokala Billie Jean King, je danes sporočila Mednarodna teniška zveza (ITF). Dvoboji bodo potekali na trdi podlagi na igriščih v dvorani Emirates Arena. Velika Britanija bo že četrtič gostila finale ženskega ekipnega tekmovanja, prej pokala federacij.

Finalni turnir pokala Billie Jean King Cup v Glasgowu

Na finale so se uvrstile gostiteljice Velika Britanija ter Avstralija, Belgija, Kanada, Češka, Italija, Kazahstan, Poljska, Španija, Slovaška, Švica in ZDA.

Ekipe bodo igrale v štirih skupinah po tri, štirje zmagovalci skupin se uvrstijo v polfinale.

Slovenija se je aprila z ekipo, ki jo na igrišču vodita Tamara Zidanšek in Kaja Juvan, uvrstila v svetovno skupino, kjer je bila nazadnje leta 2012. Tekmovanje se je tedaj imenovalo pokal Fed, razlika pa je tudi v tem, da se zdajšnji pokal Billie Jean King (preimenovan 2020) igra po nekoliko drugačnem sistemu.

Slovenija se je uvrstila med 26 najboljših reprezentanc na svetu, ki so bile prej razdeljene v dve svetovni skupini, zdaj pa je zveza ITF zaradi uvedbe zaključnega turnirja to skupino v novi sezoni razdelila na kvalifikacije (november 2022), izločilne boje (april 2023) in zaključni turnir 12 najboljših ekip (november 2023).

Vesti.si je spletni portal, namenjen pregledu novic s poudarkom na lokalnem dogajanju. 

UREDNIŠTVO:
urednistvo@adriainfo.si

OGLAŠEVANJE:
oglasi@adriainfo.si

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.