Ljubljana

Slab dež Humidity: 94%
11°C
NEDELJA
8°C / 16°C
PONEDELJEK
8°C / 16°C
TOREK
8°C / 17°C
SREDA
8°C / 15°C
ČETRTEK
8°C / 13°C
PETEK
7°C / 19°C
SOBOTA
12°C / 15°C

Fritz presenetil Nadala

V Torinu se je začel zaključni teniški turnir ATP, že prvi dan pa je prišlo do presenečenja.

Fritz presenetil Nadala

Američan Taylor Fritz je s 7:6 in 6:1 premagal prvega nosilca Španca Rafaela Nadala, ki tega turnirja še nima v svoji bogati zbirki uspehov.

Pred tem je v prvem dvoboju turnirja Norvežan Casper Ruud v skupini A s 7:6 (4) in 6:4 premagal Kanadčana Felixa Auger-Aliassima, novinca na zaključnem turnirju, ki si je nastop priboril s tremi turnirskimi in 16 posamičnimi zmagami ob koncu sezone.

Prva dvoboja sta pokazala, da je podlaga hitra in da bo na njej zelo težko vzeti servis tekmecu. Nadal v dvoboju z na papirju najslabšim tekmecem ni imel niti ene priložnosti za "break", kar ne velja za Fritza, ki je v drugem nizu - prvi se je končal s 7:6 v korist Američana, izkoristil dve od skupno devetih (tri je imel v prvem nizu), drugo po dvojni napaki Španca, po kateri je bil zmagovalec praktično poznan. Fritz je Nadala, ki mu je zatajil "forhand", premagal drugič letos in v medsebojnih tekmah izenačil na 2:2.

Tudi v norveško-kanadskem obračunu sta oba igralca dobro servirala, Ruudu, ki je lani po porazu z Danilom Medvedjevom izpadel v polfinalu, je bila po dobljenem "tie breaku" prvega niza dovolj ena sama priložnost za odvzem servisa. Ta se mu je ponudila v sedmi igri drugega niza in jo je tudi izkoristil, nato pa prednost zadržal.

* Izid:
Casper Ruud (Nor/3) - Felix Auger-Aliassime (Kan/5) 7:6 (4), 6:4
Taylor Fritz (ZDA/8) - Rafael Nada (Špa/1) 7:6 (3), 6:1.

Vesti.si je spletni portal, namenjen pregledu novic s poudarkom na lokalnem dogajanju. 

UREDNIŠTVO:
urednistvo@adriainfo.si

OGLAŠEVANJE:
oglasi@adriainfo.si

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.