Ljubljana

Slab dež Humidity: 92%
11°C
SOBOTA
9°C / 15°C
NEDELJA
8°C / 16°C
PONEDELJEK
8°C / 16°C
TOREK
8°C / 17°C
SREDA
8°C / 15°C
ČETRTEK
8°C / 13°C
PETEK
7°C / 19°C

Grčija kot prva nosilka pokala United po dveh tesnih zmagah do prvih točk

Grčija je uvodni dan premiernega teniškega pokala United v Avstraliji upravičila vlogo prvega favorita. Z 2:0 je premagala Bolgarijo; Stefanos Cicipas je po napetem boju premagal Grigorja Dimitrova s 4:6, 6:2 in 7:6 (4), Despina Papamihail pa je bila boljša od Isabele Šinikove s 3:6, 6:4 in 6:1.

Grčija kot prva nosilka pokala United po dveh tesnih zmagah do prvih točk

Tekmovanje, v katerem se merijo tako moški kot ženske, so uspešno začeli tudi Američani, ki so za Poljsko tretji nosilci. Taylor Fritz je v dveh nizih premagal Čeha Jirija Lehecka (6:3, 6:4), Madison Keys pa je ugnala Mario Bouzkovo s 6:4, 6:3.

Pokal United je naslednik Hopmanovega pokala, ki je v preteklih desetletjih služil igralcem kot priprava na novo sezono oziroma uvodni grand slam v Melbournu.

Na pokalu United sodeluje 16 reprezentanc, ki so razdeljene v šest skupin, predtekmovanja pa potekajo v treh mestih - Perth, Brisbane, Sydney. Zmagovalke skupin ter najboljša drugouvrščena ekipa se bodo uvrstile v polfinale, ki bo v Sydneyju.

Nagradni sklad pokala United je dobrih 14 milijonov evrov, igralke in igralci pa bodo prejeli tudi točke za lestvici ATP in WTA.

Med udeleženci so tako tudi najboljši: Poljakinja Iga Swiatek, Američanka Jessica Pegula, Francozinja Caroline Garcia, Španec Rafael Nadal, Grk Stefanos Cicipas, Norvežan Casper Ruud ...

Vesti.si je spletni portal, namenjen pregledu novic s poudarkom na lokalnem dogajanju. 

UREDNIŠTVO:
urednistvo@adriainfo.si

OGLAŠEVANJE:
oglasi@adriainfo.si

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.