Ljubljana

Oblačno Humidity: 74%
15°C
SOBOTA
9°C / 15°C
NEDELJA
8°C / 17°C
PONEDELJEK
9°C / 15°C
TOREK
8°C / 16°C
SREDA
8°C / 14°C
ČETRTEK
8°C / 18°C
PETEK
13°C / 15°C

Grega Žemlja: Nikogar se ne bojimo, saj se zavedamo svoje kakovosti

Slovenska moška teniška reprezentanca bo v petek in soboto igrala dvoboj Davisovega pokala s Turčijo. Izbranci kapetana Grege Žemlje so odločeni, da se v Istanbulu po dveh neuspešnih poskusih v preteklih sezonah prebijejo v prvo svetovno skupino.

Grega Žemlja: Nikogar se ne bojimo, saj se zavedamo svoje kakovosti

Naloga ne bo lahka, saj bo Turčija nastopila v najmočnejši postavi, a kot pravi Grega Žemlja, ima Slovenije dovolj kakovosti, da se prebije med 28 najboljših držav v Davisovem pokalu.

"Fantje so prišli iz različnih koncev sveta, Matic Križnik iz Avstralije, Sebastian Dominko iz ZDA, tako da so prvi dan imeli nekaj težav s časovno razliko, a so se zdaj že privadili na novo lokacijo in zavzeto trenirajo. Podlaga, na kateri se bo igralo, nam ustreza, saj je podobna tisti v Kranju, na kateri treniramo, tudi žoge so primerne, tako da zaenkrat vse poteka po ustaljenem ritmu," je za STA povedal Grega Žemlja.

Turški kapetan Alaatin-Bora Gerceker bo lahko računal na vse svoje najboljše igralce. Altug Celikbilek je 205. igralec na lestvici ATP, Cem Ilkel 304., Ergi Kirkin 378., v ekipi pa sta še Yanki Erel (493.) in Sarp Agabigun (949.).

Čeprav so kar štirje domači igralci na računalniški lestvici višje od najboljšega Slovenca Bora Artnaka (678.), je kapetan Grega Žemlja nadvse optimističen.

"Uvrstitve na lestvici niso najboljši pokazatelj naše moči. Prepričan sem, da lahko Artnak, Dominko ali Rola presenetijo kogarkoli od turških reprezentantov. Ključno bo, da na igrišče stopimo z zmagovalno mentaliteto in da se nikogar ne ustrašimo," je dodal Žemlja.

Vesti.si je spletni portal, namenjen pregledu novic s poudarkom na lokalnem dogajanju. 

UREDNIŠTVO:
urednistvo@adriainfo.si

OGLAŠEVANJE:
oglasi@adriainfo.si

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.