Ljubljana

Šibak dež Humidity: 90%
17°C
PETEK
10°C / 16°C
SOBOTA
8°C / 14°C
NEDELJA
6°C / 18°C
PONEDELJEK
8°C / 14°C
TOREK
8°C / 17°C
SREDA
8°C / 13°C
ČETRTEK
6°C / 13°C

Humbert in Bublik v finalu Dubaja

Francoz Ugo Humbert in Kazahstanec Aleksander Bublik sta finalista teniškega turnirja serije ATP 500 v Dubaju z nagradnim skladom 2,87 milijona evrov. Humbert je v svoj šesti finale napredoval po zmagi nad prvim nosilcem Rusom Danilom Medvedjevom, Kazahstanec pa po diskvalifikaciji še enega Rusa Andreja Rubljova globoko v tretjem nizu.

Humbert in Bublik v finalu Dubaja

Bublik bo igral v 11. finalu na najvišji ravni, drugič na turnirjih serije ATP 500. Lani junija je na tovrstnem turnirju v nemškem Halleju tudi zmagal, kar je ena od njegovih štirih lovorik v karieri.

Bublik bo po uvrstitvi v finale postal prvi Kazahstanec z uvrstitvijo med najboljših 20 na ponedeljkovi posodobljeni lestvici ATP. Če zmaga v finalu, bo 18. igralec sveta.

Kazahstanec je v finale napredoval, potem ko je bil njegov tekmec, Rus Andrej Rubljov, diskvalificiran. Drugi nosilec je pri izidu 7:6 (4), 6:7 (5), 5:6 v korist Bublika žalil linijskega sodnika in preklinjal, zaradi česar ga je glavni sodnik dvoboja diskvalificiral.

Rubljov bo s tem izgubil vso denarno nagrado ter vse pridobljene točke za lestvico ATP in bo v ponedeljek zdrsnil iz najboljše peterice.

Humbert bo šestič igral v finalu na najvišji ravni, potem ko je s 7:5, 6:3 po uri in 51 minutah premagal četrtega igralca sveta Medvedjeva.

Petindvajsetletni Francoz doslej še nikoli ni izgubil v finalu, dobil je vseh pet zadnjih obračunov, nazadnje pretekli mesec v Marseillu.

Tudi Humbert bo na ponedeljkovi lestvici ATP najvišje doslej, saj bo napredoval najmanj na 15. mesto, ob zmagi v finalu bi bil še mesto višje.

* ATP 500, Dubaj (2.870.855 evrov):
- polfinale:
Ugo Humbert (Fra) - Danil Medvedjev (Rus/1) 7:5, 6:3;
Aleksander Bublik (Kaz/7) - Andrej Rubljov (Rus/2) 6:7 (4), 7:6 (5), 6:5 - diskvalifikacija.

Vesti.si je spletni portal, namenjen pregledu novic s poudarkom na lokalnem dogajanju. 

UREDNIŠTVO:
urednistvo@adriainfo.si

OGLAŠEVANJE:
oglasi@adriainfo.si

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.