Ljubljana

Oblačno Humidity: 96%
11°C
SOBOTA
9°C / 14°C
NEDELJA
8°C / 17°C
PONEDELJEK
9°C / 15°C
TOREK
8°C / 17°C
SREDA
8°C / 15°C
ČETRTEK
11°C / 17°C
PETEK
14°C / 16°C

Iga Swiatek drugič v osmini finala Wimbledona

Poljska teniška zvezdnica Iga Swiatek se je uvrstila med 16 najboljših na tretjem grand slamu sezone v Wimbledonu. V tretjem krogu je po uri in 43 minutah s 6:2, 7:5 kljub nezbranosti ob koncu drugega niza premagala Hrvatico Petro Martić in izenačila svoj najboljši dosežek na sveti travi.

Iga Swiatek drugič v osmini finala Wimbledona

Dvaindvajsetletnica iz Varšave je v četrtem krogu Wimbledona igrala tudi leta 2021, ko je morala priznati premoč Tunizijki Ons Jabeur.

"Ni bilo lahko, morala sem ostati osredotočena od začetka do konca. Vesela sem, da sem zmagala po dveh nizih kljub nihanjem ob koncu. Zadovoljna sem s svojimi predstavami na travi, to je najbolj pomembno," je po dvoboju dejala prva nosilka.

Za prvi preboj v četrtfinale Wimbledona se bo pomerila z olimpijsko prvakinjo iz Tokia, Švicarko Belindo Bencic. Ta je bila v tretjem krogu s 6:3, 6:1 boljša od Poljakinje Magde Linette.

"Nisem vedela, da igram z Belindo, toda vsi vemo, da igra zelo dobro. Ne bo lahko, a se veselim izziva," je na kratko o tekmici dodala Swiatek. Pravi, da lahko še precej napreduje, tako na travi kot splošno. "Lahko bi še marsikaj izboljšala. V tenisu obstaja toliko različnih udarcev, da ne moreš nikoli igrati popolno. K temu sicer stremimo, a se sama še vedno učim. Upam, da bom še napredovala," je za konec tekmicam sporočila prva igralka lestvice WTA in prva nosilka na sveti travi.

V osmini finala se bosta pomerili tudi Belorusinja Viktorija Azarenka in Ukrajinka Elina Svitolina, Američanka Jessica Pegula bo izzvala še eno Ukrajinko Lesjo Curenko, Čehinja Marketa Vondroušova pa še čaka na tekmico iz obračuna med Francozinjo Caroline Garcia in Čehinjo Marie Bouzkovo.

V moškem delu tekmovanja bo pozno zvečer svoj dvoboj tretjega kroga skušal odigrati prvi favorit in drugi nosilec, Srb Novak Đoković. Tega na osrednjem igrišču čaka spopad s starim znancem, Švicarjem Stanom Wawrinko. Zmagovalec tega obračuna se bo v osmini finala pomeril s Poljakom Hubertom Hurkaczem. Ta je po treh nizih izločil Italijana Lorenza Musettija.

Štiri nize je za napredovanje potreboval osmi nosilec, Italijan Jannik Sinner, ki je bil boljši od Francoza Quentina Halysa. Za preboj v četrtfinale se bo presenetljivo pomeril s Kolumbijcem Danielom Galanom.

V četrtfinalu bo igral tudi bodisi Kanadčan Denis Shapovalov bodisi Rus Roman Safjulin, v osmini obračuna pa se bosta pomerila še Andrej Rubljov in Kazahstanec Aleksander Bublik.

Danes je svoj drugi dvoboj na sveti travi zanesljivo opravil tudi prvi igralec sveta, Španec Carlos Alcaraz, ki je premagal Francoza Alexandra Müllerja. V soboto se bo za mesto med najboljšimi 16 pomeril s Čilencem Nicolasom Jarryjem.

V tretji krog so zanesljivo napredovali tudi Rus Danil Medvedjev, Nemec Alexander Zverev, Holger Rune in Grk Stefanos Cicipas. Ta je v petih nizih izločil dvakratnega zmagovalca Wimbledona, domačina Andyja Murrayja.

Po dvoboju je bil 36-letni Škot razočaran in postavil igranje v Wimbledonu v prihodnjih letih pod vprašaj. "Ne vem, če se bom vrnil. Hitri izpadi na največjih turnirjih ne vplivajo ravno dobro na mojo motivacijo," je na tiskovni konferenci po dolgem obračunu s Cicipasom dejal Murray.

Vesti.si je spletni portal, namenjen pregledu novic s poudarkom na lokalnem dogajanju. 

UREDNIŠTVO:
urednistvo@adriainfo.si

OGLAŠEVANJE:
oglasi@adriainfo.si

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.