Ljubljana

Oblačno Humidity: 97%
10°C
NEDELJA
9°C / 15°C
PONEDELJEK
8°C / 15°C
TOREK
7°C / 15°C
SREDA
7°C / 15°C
ČETRTEK
8°C / 15°C
PETEK
7°C / 16°C
SOBOTA
9°C / 12°C

Iga Swiatek in Ons Jabeur za naslov na OP ZDA

Poljakinja Iga Swiatek in Tunizijka Ons Jabeur se bosta danes ob 22. uri pomerili za naslov na odprtem teniškem prvenstvu ZDA. Poljakinja bo lovila tretji naslov na turnirjih za grand slam, Tunizijka pa prvega. Obenem gre za igralki, ki bosta prvič igrali v finalu New Yorka, letos pa sta zbrali največ točk na turnirjih najvišje ravni.

Iga Swiatek in Ons Jabeur za naslov na OP ZDA

Enaindvajsetletnica iz Varšave je v tej sezoni nesporna številka ena, potem ko je dobila kar šest turnirjev, od tega vse zapovrstjo med februarjem in junijem. Niz neporaženosti mlade Poljakinje je takrat trajal kar 37 posamičnih zmag.

V Parizu je letos zanesljivo osvojila drugo turnirsko zmago na grand slamih, kasneje pa se je njen niz neporaženosti končal v Wimbledonu, kjer jo je ugnala Francozinja Alize Cornet. Tudi kasneje na severnoameriških betonskih igriščih ni ravno blestela, pravo formo pa je ujela v New Yorku in se prvič v karieri prebila do četrtfinala.

Nato je napravila še dva koraka naprej, potem ko je v polfinalu po treh nizih ugnala Belorusinjo Arino Sabalenka s 3:6, 6:1, 6:4. Doslej je desetkrat igrala na zadnjih stopničkah turnirjev na najvišji ravni, a le enkrat izgubila, in sicer ob premiernem nastopu v finalih v Luganu proti Slovenki Poloni Hercog. Od takrat je dobila vseh devet finalnih obračunov.

Tunizijka na drugi strani ni tako uspešna, ko gre za finalne dvoboje, dobila je le tri od devetih. Izgubila je tudi svojega zadnjega ob prvem finalu na turnirjih velike četverice, natančneje v Wimbledonu, kjer jo je premagala Kazahstanka Jelena Ribakina.

Vseeno je Jabeurjeva v zadnjih dveh letih v svetovnem vrhu, njen finalni nastop v New Yorku pa ni presenečenje. Konec koncev je, četudi z veliko razliko, za Swiatekovo druga najboljša po osvojenih točkah v tej sezoni. V polfinalu pa je za nameček brez težav ugnala poleti zelo uspešno Francozinjo Caroline Garcia s 6:1, 6:3.

V medsebojnih obračunih sta finalistki izenačeni na 2:2, na trdih podlagah je izid 1:1. Letos v Rimu je na pesku Poljakinja nazadnje slavila zanesljivo s 6:2, 6:2, lani v Cincinnatiju pa je na podobni podlagi, kot je newyorška Tunizijka slavila s 6:3, 6:3. Na stavnicah je v prednosti Swiatekova, a ne tako izrazito, sploh glede na dosežke v tej sezoni.

Vesti.si je spletni portal, namenjen pregledu novic s poudarkom na lokalnem dogajanju. 

UREDNIŠTVO:
urednistvo@adriainfo.si

OGLAŠEVANJE:
oglasi@adriainfo.si

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.