Ljubljana

Oblačno Humidity: 89%
11°C
NEDELJA
9°C / 15°C
PONEDELJEK
8°C / 15°C
TOREK
7°C / 15°C
SREDA
7°C / 15°C
ČETRTEK
8°C / 15°C
PETEK
7°C / 16°C
SOBOTA
9°C / 12°C

Iga Swiatek v drugem krogu New Yorka, naprej tudi Alcaraz in Norrie

V drugi krog odprtega teniškega prvenstva ZDA v New Yorku se je danes že prebila prva nosilka turnirja Poljakinja Iga Swiatek. Brez večjih težav je po uri in sedmih minutah na stadionu Louis Armstrong s 6:3 in 6:0 odpravila Italijanko Jasmine Paolini.

Iga Swiatek v drugem krogu New Yorka, naprej tudi Alcaraz in Norrie

V drugem krogu se bo 21-letna Poljakinja pomerila z nekdanjo zmagovalko US Opna Američanko Sloane Stephens, ki je Belgijko Greet Minnen ugnala v treh nizih z 1:6, 6:3, 6:3.

Swiatek je z gladko zmago napovedala, da ji morda letos uspe priti do največjega uspeha na ameriškem betonu, saj se v karieri ni prebila dlje kot do četrtega kroga. Slavju v Parizu pa bi lahko tokrat dodala še drugi naslov na grand slamu v sezoni.

Prvi niz je bil hitro odločen, saj je Poljakinja v tretji in peti igri tekmici odvzela servis za vodstvo s 4:1. Italijanki je uspel en "break", a je bilo veselje kratko. V drugem nizu pravega odpora Italijanke ni bilo. Swiatekova je kljub svoji mladosti dosegla že 45. zmago na turnirjih na grand slam. Nazadnje je to pri tej starosti leta 2011 uspelo Caroline Wozniacki.

Uspešna je bila tudi osmopostavljena Američanka Jessica Pegula, ki je s 6:3 in 6:2 premagala Švicarko Viktorijo Golubić. Šesta nosilka Belorusinja Arina Sabalenka je Američanko Catherine Harrison premagala s 6:1, 6:3. Romunka Sorana Cristea je Nemko Lauro Siegemund ugnala s 6:4 in 6:4. Devetopostavljena Španka Garbine Muguruza je bila od Danke Clare Tauson boljša s 6:3 in 7:6 (5). Napredovali sta tudi Čehinji Petra Kvitova in Karolina Pliškova

Izpadla pa je wimbledonska zmagovalka Kazahstanka Jelena Ribakina, ki jo je presenetila francoska kvalifikantka Clara Burel a 6:4 in 6:4. Kazahstanka je imela tudi nekaj športne nesreče, saj je bila v New Yorku šele 25. nosilka, ker se točke iz Wimbledona, tam niso smeli nastopiti igralci in igralke iz Rusije in Belorusije, niso štele za lestvico WTA. Francozinjo v drugem krogu čaka boljša iz dvoboja med Američanko Venus Williams in Belgijko Alison Van Uytvanck.

V moški konkurenci je polfinalist Wimbledona, sedmopostavljeni Britanec Cameron Norrie, premagal Francoza Benoit Paireja s 6:0, 7:6 (1), 6:0. "Danes je bilo res vroče in morda je zato v tretjem nizu skušal igrati zelo hitro in skušal hitro končati točke. Morda je prav ta vročina tako hitro odločila dvoboj," je po tekmi dejal Britanec.

Napredoval je tudi tretji nosilec španski najstnik Carlos Alcaraz. V dvoboju z Argentincem Sebastianom Baezom je povedel z 2:0 v nizih, nato pa je tekmec dvoboj predal. "Nihče si ne želi, da se tekma konča takole. Sebastian je velik igralec, bori se do zadnje žogice in zato si tega na zasluži," je razplet po več kot dveh urah in pol na stadionu Arthur Ashe pospremil 19-letni Španec, ki je na tem turnirju s četrtfinalom presenetil že lani.

Danes ponoči dvoboj čaka tudi slovensko tekmovalko Kajo Juvan, ki se bo pomerila s Španko Cristino Bucsa. Pred tem sta se v ponedeljek od turnirja poslovila preostala Slovenca v posamičnih konkurencah, Tamara Zidanšek in Aljaž Bedene.

Sicer pa ameriški navijači že mrzlično pričakujejo sredin program. Štiridesetletna Serena Williams se prav v domačem New Yorku poslavlja od aktivnega športa. Po uspehu v prvem krogu zmagovalko 23 turnirjev z grand slam čaka dvoboj z drugopostavljeno Estonko Anett Kontaveit.

V moški konkurenci se bo branilec naslova Rus Danil Medvedjev pomeril s Francozom Arthurjem Rinderknechom, finalist Wimbledona Avstralec Nick Kyrgios pa bo igral s Francozom Benjaminom Bonzijem.

Vesti.si je spletni portal, namenjen pregledu novic s poudarkom na lokalnem dogajanju. 

UREDNIŠTVO:
urednistvo@adriainfo.si

OGLAŠEVANJE:
oglasi@adriainfo.si

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.