Ljubljana

Oblačno Humidity: 95%
8°C
PONEDELJEK
8°C / 14°C
TOREK
7°C / 14°C
SREDA
6°C / 14°C
ČETRTEK
8°C / 14°C
PETEK
9°C / 12°C
SOBOTA
6°C / 15°C
NEDELJA
4°C / 13°C

Iga Swiatek z nekaj težavami do 31. zaporedne zmage

Poljska teniška zvezdnica Iga Swiatek je dosegla 31. zaporedno zmago na ženski turneji in napredovala v osmino finala odprtega prvenstva Francije v Parizu. V tretjem krogu je z nekaj več težavami premagala Črnogorko Danko Kovinić s 6:3, 7:5. Dvoboj je trajal natanko uro in pol.

Iga Swiatek z nekaj težavami do 31. zaporedne zmage

Dvajsetletnica iz Varšave tokrat ni bila tako prepričljiva kot ob prvih dveh nastopih, ko je skupaj oddala vsega štiri igre. V obeh nizih današnje tekme je imela prednost odvzema servisa. V prvem je po 4:1 Kovinićeva znižala na 4:3, a nato takoj izgubila svoj servis.

V drugem je imela Poljakinja vse pod nadzorom z dvema odvzemoma servisa prednosti (4:1), a je Črnogorka z agresvinim pristopom in bolj zanesljivim tenisom povedla s 5:4. Prva igralka sveta je nato strnila vrste, dobila tri zaporedne igre in se uvrstila med 16 najboljših na Rolandu Garrosu.

"Želela sem igrati agresivno, a sem očitno večkrat pretiravala pri moči udarcev. Tudi moja tekmica je igrala močno, zato je bilo težko nadzorovati udarce pri veliki hitrosti. Prilagodila sem igro in nekoliko manj tvegala, vseeno pa zgrešila kar nekaj udarcev, ki jih ne bi smela," po tekmi ni bila ravno najbolj zadovoljna Swiatekova.

Trenutno je mlada zvezdnika pri 31 zaporednih zmagah, neporažena pa je že več kot 100 dni oziroma od turnirja v Dubaju sredi februarja, ko jo je ugnala Latvijka Jelena Ostapenko.

V osmini finala se bo prva nosilka pomerila z boljšo iz obračuna med domačinko Alize Cornet in Kitajko Zheng Qinwen.

V ženski konkurenci je med 16 najboljših že napredovala Romunka Irina Begu, ki je s 6:1, 6:4 ugnala francosko povabljenko Leolio Jeanjean.

Vesti.si je spletni portal, namenjen pregledu novic s poudarkom na lokalnem dogajanju. 

UREDNIŠTVO:
urednistvo@adriainfo.si

OGLAŠEVANJE:
oglasi@adriainfo.si

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.