Ljubljana

Šibak dež Humidity: 90%
17°C
PETEK
10°C / 16°C
SOBOTA
8°C / 14°C
NEDELJA
6°C / 18°C
PONEDELJEK
8°C / 14°C
TOREK
8°C / 17°C
SREDA
8°C / 13°C
ČETRTEK
6°C / 13°C

Jastremska v Melbournu izločila Azarenko, Medvedjev gladko

Ukrajinska kvalifikantka Dajana Jastremska se je presenetljivo uvrstila v četrtfinale teniškega odprtega prvenstva Avstralije. Med moškimi je gladko napredoval dvakratni polfinalist Melbourna, Rus Danil Medvedjev. Poleg tretjega nosilca je bil v osmini finala uspešen tudi deveti nosilec, Poljak Hubert Hurkacz.

Jastremska v Melbournu izločila Azarenko, Medvedjev gladko

Triindvajsetletna Jastremska je v Melbournu premagala Belorusinjo Viktorijo Azarenka s 7:6 (6) in 6:4. V boju za polfinale se bo zdaj pomerila z Lindo Noskovo. Čehinja je napredovala po predaji Ukrajinke Eline Svitoline.

"Zdi se mi, kot da bi mi srce skočilo iz telesa," je po tekmi v areni Rod Laver popolnoma pretresena povedala Jastremska. Zdelo se je, kot da je igro izgubila 20-krat. "Neverjetno. Mislim, da sem zmagala samo zato, ker sem odlična borka."

V prvem nizu je morala Jastremska v podaljšani igri ubraniti dve točki. V drugem nizu je Azarenka, ki je dvakrat osvojila grand slam v Melbournu (2012, 2013), hitro povedla s 3:0. Toda Jastremska se je zoperstavila in po 2:07 ure igre izkoristila prvo zaključno žogo.

Je druga Ukrajinka, ki se je v Melbournu uvrstila v četrtfinale. Pred njo je to uspelo tudi Marti Kostjuk, ki se bo za preboj v polfinale pomerila z Američanko Cori Gauff.

Medtem pa je prvi grand slam sezone v solzah končala Ukrajina Elina Svitolina, 19. nosilka, ki je proti Noskovi, 50. igralki na svetovni lestvici, predala dvoboj zaradi poškodbe.

Češka najstnica je v tretjem krogu izločila številko 1 na svetu, Poljakinjo Igo Swiatek, zdaj pa se bo proti Jastremski pomerila za uvrstitev v polfinale.

Med moškimi je Medvedjev s 6:3, 7:6 (4), 5:7 in 6:1 po več kot treh urah igre izločil 69. igralca sveta, Portugalca Nina Borgesa.

"Pred to tekmo sem se počutil 100-odstotno," je dejal Medvedjev, finalist v letih 2021 in 2022, ko je izgubil proti Novaku Đokoviću in Rafaelu Nadalu.

"Ampak Nuno me je prisilil, da sem tekel po igrišču v tretjem nizu, zato sem zamudil malo preveč, bil sem precej mrtev, če sem iskren. V četrtem nizu mi je uspelo dvigniti raven energije," je dodal ruski igralec, ki se bo za uvrstitev med štiri pomeril s Hurkaczem.

Slednji je končal sanjski niz francoskega igralca Arthurja Cazauxa s 7:6 (6), 7:6 (3) in 6:4 in napredoval v svoj prvi četrtfinale OP Avstralije.

"Arthur je tako odličen tekmovalec, čestitam mu za čudovit niz tukaj," je dejal Hurkacz: "Dobro sem serviral in tudi on je dobro serviral, zato sem moral ostati agresiven in res sem zadovoljen z današnjim nastopom."

Vesti.si je spletni portal, namenjen pregledu novic s poudarkom na lokalnem dogajanju. 

UREDNIŠTVO:
urednistvo@adriainfo.si

OGLAŠEVANJE:
oglasi@adriainfo.si

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.