Ljubljana

Šibak dež Humidity: 90%
17°C
PETEK
10°C / 16°C
SOBOTA
8°C / 14°C
NEDELJA
6°C / 18°C
PONEDELJEK
8°C / 14°C
TOREK
8°C / 17°C
SREDA
8°C / 13°C
ČETRTEK
6°C / 13°C

Jastremski osma zmaga v Melbournu, v polfinale tudi Medvedjev

Dajana Jastremska na odprtem teniškem prvenstvu Avstralije v Melbournu nadaljuje serijo zmag. Ukrajinka, ki je igrala v kvalifikacijah, je osmo zaporedno zmago zabeležila v četrtfinalu, v katerem je s 6:4 in 6:3 ugnala Čehinjo Lindo Noskovo. V polfinale se je prebil tudi Danil Medvedjev, ki pa je moral na igrišču preživeti precej več časa.

Jastremski osma zmaga v Melbournu, v polfinale tudi Medvedjev

Madžara Huberta Hurkacza je strl šele v petem nizu, na koncu pa zmagal s 7:6 (4), 2:6, 6:3, 5:7 in 6:4.

Za Medvedjeva bo to tretji polfinale v Melbournu, v prvih dveh je bil uspešen. Skupno bo trenutno tretji igralec sveta na turnirjih za veliki slam nastopil osmič. Njegov tekmec bo zmagovalec dvoboja med Špancem Carlosom Alcarazom in Nemcem Alexandrom Zverevom. Rus je proti Madžaru odigral svoj stoti dvoboj na največjih štirih turnirjih, letos pa je v Melbournu še drugič zmagal po petih nizih, prvič mu je to uspelo v drugem krogu proti Fincu Emilu Ruusuvuoriju, ki je celo vodil 2:0.

Zmago v obračunu proti Hurkaczu bi sicer lahko rešil prej, v četrtem nizu je imel pri izidu 4:2 že "break" prednosti, a ga je zapravil, niz pa izgubil s 5:7. "Dolgi dvoboji nikoli niso prijetni. V četrtem nizu sem povsem izgubil zbranost, začel delati napake. A srečno se je končalo, muke moram pozabiti in se pripraviti na naslednjega tekmeca," je dejal 27-letni Rus.

Jastremska je še dve zmagi oddaljena, da bi ponovila uspeh Britanke Emme Raducanu, ki je doslej edina igralka, ki je dobila grand slam turnir, potem ko se je morala na glavni del prebijati skozi kvalifikacije. Se pa primera vendarle nekoliko razlikujeta. Britanka je turnir v New Yorku osvojila kot najstnica, ki pred tem večjih uspehov ni imela, Ukrajinka pa je stara 23 let, pred štirimi leti pa je bila, preden so jo, kot se je pozneje izkazalo neupravičeno, zaradi neuspešno opravljenega dopinškega testa kaznovali s šestmesečno prepovedjo igranja, že na 19. mestu računalniške lestvice.

Trenutno je 93. igralka sveta, že zdaj pa si je zagotovila vrnitev med najboljših 30. Po Avstralki Christine Dorey leta 1978 je v ženski konkurenci tudi druga kvalifikantka v odprti eri, ki se je v Melbournu uvrstila med najboljše štiri.

"Lepo je pisati zgodovino, srečna sem, a tudi utrujena. Sem sem prispela 3. januarja. Dnevi, ko igram, tečejo hitro, v prostih dnevih pa imam občutek, da sem tu že šest mesecev. Ne mislim, da igram posebej dobro. Edino, na kar sem ponosna, je borba," meni Ukrajinka, sicer odlična serverka, ki je na poti do polfinala izločila tudi zmagovalko Wimbledona Čehinjo Marketo Vondroušovo in dvakratno zmagovalko avstralskega grand slama Belorusinjo Viktorijo Azarenka.

Njena naslednja tekmica bo boljša iz dvoboja med Rusinjo Ano Kalinsko in 12. nosilko Kitajko Zheng Qinwen.

Vesti.si je spletni portal, namenjen pregledu novic s poudarkom na lokalnem dogajanju. 

UREDNIŠTVO:
urednistvo@adriainfo.si

OGLAŠEVANJE:
oglasi@adriainfo.si

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.