Ljubljana

Oblačno Humidity: 78%
13°C
NEDELJA
9°C / 15°C
PONEDELJEK
8°C / 15°C
TOREK
7°C / 15°C
SREDA
7°C / 15°C
ČETRTEK
8°C / 15°C
PETEK
7°C / 16°C
SOBOTA
9°C / 12°C

Jorgić danes v Münchnu za zgodovino

Najboljšega slovenskega namiznoteniškega igralca, Darka Jorgića, danes ob 13.15 v dvorani Rudija Sedlmayerja v Münchnu čaka dvoboj četrtfinala evropskega prvenstva v namiznem tenisu. Njegov tekmec v boju za polfinale v moški posamični konkurenci bo izkušeni Portugalec Tiago Apolonia.

Jorgić danes v Münchnu za zgodovino

Jorgić je v petek ugnal dva Hrvata po vrsti, najprej je 24-letni Hrastničan premagal Hrvata Filipa Zeljka s 4:2, v osmini finala pa s 4:1 še njegovega rojaka Tomislava Pucarja s 4:1.

Drugopostavljenega nosilca evropskega prvenstva, sicer osmega igralca svetovne lestvice ITTF, v današnjem četrtfinalu čaka 36-letni Portugalec Apolonia, ki se v svoji bogati karieri med drugim lahko pohvali tudi z bronasto kolajno z evropskega prvenstva iz leta 2015 v Jekaterinburgu.

Izkušeni Apolonia je v osmini finala premagal Nemca Patricka Franzisko, klubskega soigralca Darka Jorgića v Saarbücknu. Na svetovni lestvici je trenutno resda šele na 69. mestu, a se Jorgić zaveda, da bo zahteven nasprotnik.

Zmagovalec tega dvoboja bo v polfinalu ob 17.45 igral proti boljšemu iz obračuna med Nemcem Dimitrijem Ovtcharovom in Švedom Kristianom Karlssonom.

Preostala četrtfinalna para sta še Timo Boll - Dang Qui (oba Nemčija) in Truls Möregardh in Matias Falck (oba Švedska).

Vesti.si je spletni portal, namenjen pregledu novic s poudarkom na lokalnem dogajanju. 

UREDNIŠTVO:
urednistvo@adriainfo.si

OGLAŠEVANJE:
oglasi@adriainfo.si

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.