Ljubljana

Oblačno Humidity: 74%
15°C
SOBOTA
9°C / 15°C
NEDELJA
8°C / 17°C
PONEDELJEK
9°C / 15°C
TOREK
8°C / 16°C
SREDA
8°C / 14°C
ČETRTEK
8°C / 18°C
PETEK
13°C / 15°C

Jorgić v Montreuxu brani zmago na turnirju Top 16

Najboljši slovenski namiznoteniški igralec Darko Jorgić bo ta konec tedna v Montreuxu v Švici igral na turnirju Top 16, kjer se bodo v soboto in nedeljo merili najboljši evropski igralci in igralke. Jorgić bo v Švici branil lansko končno zmago, leta 2020 pa je prišel do finala.

Jorgić v Montreuxu brani zmago na turnirju Top 16

"Zame je to eden najboljših turnirjev, kar jih obstaja. Vzdušje je odlično, k njemu pa veliko pripomorejo gledalci. Mislim, da tu vsi igramo še bolje kot običajno," je pred nastopi ob Ženevskem jezeru dejal Jorgić, trenutno deveti igralec s svetovne lestvice.

Na letošnjem turnirju bo drugi nosilec, prvi p bo Šved Truls Möregardh, ki ga je Jorgić premagal v lanskem finalu. Šved je trenutno šesti igralec sveta.

"To, da je Truls prvi nosilec in jaz drugi, ne pomeni prav nič. Seveda pa ne bi imel nič proti, če se z njim spet srečava v Montreuxu, saj bi to pomenilo, da bom igral v finalu. Toda v Švici bo še štirinajst kakovostnih igralcev s podobnimi željami," je poudaril Jorgić.

Ta se zaveda, da je težje braniti naslov kot napadati. "Vedno je tako, vendar bom dal svoj maksimum. Žal sem bil od nedelje do srede v postelji, vendar sem zdaj že poln energije. Za mano sta dva naporna klubska meseca in turnir v Amanu, ki pa se ni končal po mojih željah," je povedal Jorgić.

Dodal je, da morda forma še ni tista prava, a da se je znal v preteklosti že pobrati iz podobnega položaja. "Upam, da bo tudi tokrat tako in da bom lahko ubranil lanskoletni naslov. Pomembno bo tudi, da bom močan v glavi," je še dodal 24-letni Hrastničan.

V ženski konkurenci bo naslov branila Nemka Han Ying.

Vesti.si je spletni portal, namenjen pregledu novic s poudarkom na lokalnem dogajanju. 

UREDNIŠTVO:
urednistvo@adriainfo.si

OGLAŠEVANJE:
oglasi@adriainfo.si

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.