Ljubljana

Oblačno Humidity: 76%
14°C
NEDELJA
9°C / 15°C
PONEDELJEK
8°C / 15°C
TOREK
7°C / 15°C
SREDA
7°C / 15°C
ČETRTEK
8°C / 15°C
PETEK
7°C / 16°C
SOBOTA
9°C / 12°C

Jorgić zanesljivo v četrtfinale

Slovenski namiznoteniški igralec Darko Jorgić se je uvrstil v četrtfinale turnirja posameznikov na evropskem prvenstvu v Münchnu. Potem ko je v drugem krogu ugnal Hrvata Filipa Zeljka, je v osmini finala ukanil še njegovega rojaka Tomislava Pucarja in se z izidom 4:1 (5, 11, -8, 9, 7) prvič v karieri prebil med osem najboljših na stari celini.

Jorgić zanesljivo v četrtfinale

Triindvajsetletni Hrastničan je v osmini finala odlično začel dvoboj in prvi niz dobil z 11:5, potem ko je dobil osem od zadnjih devetih točk. V drugem je bil 47. igralec lestvice Mednarodne namiznoteniške zveze (ITTF) bližje najboljšemu slovenskemu predstavniku, ki je ubranil eno eno zaključno žogico in si drugi niz zagotovil s 13:11.

Drugi nosilec EP, skupno pa osmi igralec lestvice ITTF je po vodstvu z 2:0 v nizih zaigral manj agresivno kot v prvih dveh, kar je 26-letnik iz Pulja izkoristil in dobil tretji niz z 11:8. V četrtem je bil večino časa v boljšem položaju Hrvat, v zaključku niza pa je Jorgić strnil vrste in ga dobil z 11:9.

Zanesljiv je bil tudi v petem nizu in ga dobil z 11:7 ter se veselil prvega preboja med osem najboljših na EP med posamezniki.

Pred tem je Jorgić v štirih nastopih na članskem EP posameznikov dvakrat izpadel v prvem (2015, 2016), dvakrat pa v drugem krogu (2018, 2020).

V osmini finala EP je Jorgić igral prvič, potem ko je v drugem krogu Hrvata Zeljka ugnal s 4:2 v nizih (11, 5, 12, -9, -7, 9). Pred tem je bil v prvem krogu boljši od Srba Marka Jevtovića s 4:1 v nizih.

Jorgića v boju za preboj med štiri najboljše na stari celini čaka Portugalec Tiago Apolonia. Slednji je v osmini finala s 4:2 v nizih v petek ugnal domačina Patricka Franzisko.

Četrtfinalni dvoboji bodo na sporedu v soboto dopoldne, nato pa pozno popoldne sledita še polfinalna obračuna. Finale bo v nedeljo.

Vesti.si je spletni portal, namenjen pregledu novic s poudarkom na lokalnem dogajanju. 

UREDNIŠTVO:
urednistvo@adriainfo.si

OGLAŠEVANJE:
oglasi@adriainfo.si

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.