Ljubljana

Oblačno Humidity: 87%
13°C
SOBOTA
9°C / 15°C
NEDELJA
8°C / 16°C
PONEDELJEK
8°C / 16°C
TOREK
8°C / 17°C
SREDA
8°C / 15°C
ČETRTEK
8°C / 13°C
PETEK
7°C / 19°C

Lahko Cicipas prepreči nove Đokovićeve rekorde?

Srb Novak Đoković in Grk Stefanos Cicipas se bosta danes v finalu odprtega teniškega prvenstva Avstralije pomerila za prvo lovoriko na turnirjih za grand slam v tej sezoni. Đoković bo lovil rekordno 22. zmago na turnirjih velike četverice, od tega deseto v Melbournu, Cicipas pa bo na OP Avstralije v finalu igral prvič.

Lahko Cicipas prepreči nove Đokovićeve rekorde?

Izkušnje so na strani Đokovića, ki bo zaigral v že 33. finalu turnirjev velike četverice. Lovil bo skupno že 93. turnirsko zmago v karieri in 22. na grand slamih, s čimer bi se izenačil z rekorderjem Rafaelom Nadalom iz Španije.

Na drugi strani bo Cicipas drugič lovil lovoriko na največjih turnirjih. Prvi finale je leta 2021 na OP Francije izgubil prav proti Đokoviću, potem ko je že vodil z 2:0 v nizih.

Tudi medsebojni dvoboji so močno na strani srbskega zvezdnika. Petintridesetletni Beograjčan je namreč dobil deset od 12 obračunov z 11 let mlajšim tekmecem. Od tega tudi zadnjih devet.

Đoković je v petkovem drugem polfinalu s 7:5, 6:1, 6:2 po dveh urah in 20 minutah ugnal Američana Tommyja Paula, Cicipas pa je v prvem Rusa Karena Hačanova ugnal s 7:6 (2), 6:4, 6:7 (6), 6:3.

"Najini dvoboji so vedno zelo zahtevni, čustveni. Stefanos je eden najbolj zanimivih fantov na turneji zaradi vsega, kar ga zanima zunaj igrišč ... In seveda popolne pričeske. Spoštujem ga. Za oba pa bo nedelja zgolj posel in naj zmaga najboljši," je v petek po svojem polfinalnem obračunu dejal Beograjčan.

Dvoboj bo odločal tudi o novi številki 1 lestvice ATP, zmagovalec bo namreč na vrhu zamenjal Španca Carlosa Alcaraza.

Finale se bo začel ob 9.30, pred tem bo na vrsti še finale ženskih dvojic.

Vesti.si je spletni portal, namenjen pregledu novic s poudarkom na lokalnem dogajanju. 

UREDNIŠTVO:
urednistvo@adriainfo.si

OGLAŠEVANJE:
oglasi@adriainfo.si

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.