Ljubljana

Oblačno Humidity: 84%
11°C
NEDELJA
8°C / 15°C
PONEDELJEK
8°C / 14°C
TOREK
7°C / 14°C
SREDA
6°C / 14°C
ČETRTEK
8°C / 14°C
PETEK
9°C / 12°C
SOBOTA
6°C / 15°C

Murray razveselil domače občinstvo, izpadla finalistka Melbourna

Previous Next

Triindvajsetletna Čehinja, ki zaseda 66. mesto na lestvici WTA, je slavila s 5:7, 6:4, 6:4 in se drugič v karieri prebila v drugi krog Wimbledona. Collinsova na sveti travi nikoli ni prišla dlje kot do tretjega kroga.

Na tem turnirju je več uspeha imela Nemka Angelique Kerber, ki je v All England Clubu slavila leta 2018. Danes je sicer trikratna zmagovalka turnirjev velike četverice zanesljivo napredovala v drugi krog po zmagi proti Francozinji Kristini Mladenovic s 6:0, 7:5.

V moški konkurenci je po zmagi proti Duckworthu s 4:6, 6:3, 6:2, 6:4 napredoval dvakratni zmagovalec Wimbledona Murray. Petintridesetletni Škot je na sveti travi slavil leta 2013 in 2016. V drugem krogu ga čaka Američan John Isner, ki je za napredovanje porabil pet nizov proti Francozu Enzu Couacaudu.

"Lepo je občutiti to vzdušje na osrednjem igrišču, še posebej po zahtevnih nekaj letih. Vem, da se že ponavljam, ampak hvaležen sem za vsak dvoboj tukaj, saj ne vem, kako dolgo bom še del turneje," je po obračunu, ki je trajal dve uri in 48 minut priznal Škot. Na sveti travi nastopa 14., prav vsakič pa je preskočil prvo oviro.

Prvo zmago v karieri pa je na travnati podlagi zabeležil Jannik Sinner. Dvajsetletni Italijan je pred tem izgubil v prvem krogu vseh štirih turnirjih, ki jih je odigral na najhitrejši podlagi, dve zmagi pa je zabeležil zgolj v kvalifikacijah turnirja v Hertogenboschu pred tremi leti. Danes je ta trend prekinil in s 7:5, 4:6, 6:3, 6:2 ugnal trikratnega zmagovalca turnirjev za grand slam Švicarja Stana Wawrinko.

Organizatorje je danes sicer dvakrat zmotila krajša ploha, zaradi česar je bilo nekaj dvobojev bodisi prekinjenih zaradi teme bodisi v celoti prestavljenih na torek.

Vesti.si je spletni portal, namenjen pregledu novic s poudarkom na lokalnem dogajanju. 

UREDNIŠTVO:
urednistvo@adriainfo.si

OGLAŠEVANJE:
oglasi@adriainfo.si

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.