Ljubljana

Megla Humidity: 95%
9°C
PONEDELJEK
8°C / 14°C
TOREK
7°C / 14°C
SREDA
6°C / 14°C
ČETRTEK
8°C / 14°C
PETEK
9°C / 12°C
SOBOTA
6°C / 15°C
NEDELJA
4°C / 13°C

Naslova ekipnih državnih prvakov v namiznem tenisu Kajuh Slovanu in Novemu mestu

V soboto se je končalo ekipno državno prvenstvo v namiznem tenisu. Naslova sta osvojili ekipi Kajuh Slovana v prvi ženski namiznoteniški ligi, ki je v drugi finalni tekmi še doma premagala Kemo Puconce s 5:0, in ŠD SU Novo mesto, ki je prav tako doma bil še drugič boljši od ekipe Kema Puconci I, tokrat s 5:2.

Naslova ekipnih državnih prvakov v namiznem tenisu Kajuh Slovanu in Novemu mestu

Ljubljančanke so prišle do tretjega naslova, prvega po več kot dvajsetih letih. Do njega so prišle brez poraza tako po rednem delu državnega prvenstva kot v končnici.

Že pred tednom dni v Puconcih varovanke Špele Polončič, ki je pri prvih dveh naslovih sodelovala tudi sama, niso ničesar prepustile naključju.

Pucončankam, ki so z uvrstitvijo v finale končnice presegle svoja pričakovanja, niso prepustile niti dvoboja.

V domači ekipi si vse pohvale zasluži njihova najmlajša igralka, Enya Moltara, ki v obeh dvobojih, proti Emi Crnkovič in najboljši puconski igralki Ani Kovačec, ni prepustila niti niza.

Do dveh zmag je prišla tudi Lara Opeka, ki pa je Blažki Harkai oddala niz. Najtežjo pot do zmage je imela Tjaša Novak, ki je drugi in tretji niz proti Ani Kovačec izgubila na razliko, v četrtem in petem pa je prišla do zanesljive zmage.

Neobičajni podvig je uspel namiznoteniškim igralcem Športnega društva SU Novo mesto, ki bodo proslavili šele peto obletnico delovanja ter že svoj prvi naslov ekipnih državnih prvakov.

Novomeščani so tudi v drugi finalni tekmi končnice v 1. SNTL za moške premagali Kemo Puconce, tokrat s 5:2, v Puconcih je bilo 5:1 za ŠD SU, in tako zasluženo prišli do končnega prvega mesta.

V novomeški ekipi so se zavedali, da bodo morali še enkrat prikazati zelo dobro igro, če bodo želeli še drugič premagati neugodne Pucončane, ki so po napetem dvoboju med Jožkom Omerzelom in Damjanom Zelkom, s 3:2 ga je dobil slednji, povedli z 1:0.

Toda brata Uroš in Jure Slatinšek sta stvari postavila na svoje mesto. Starejši Jure je bil boljši od Tomaža Pelcarja in Luke Norčiča, mlajši Uroš pa je premagal Norčiča in Zelka.

Gostje so po zaslugi Tomaža Pelcarja, ki je bil boljši od mladega Jožka Omerzela, prišli še do ene zmage. Da do preobrata ni prišlo, je poskrbel najboljši igralec slovenskega državnega prvenstva, Uroš Slatinšek, ki je bil na koncu boljši še od najboljšega igralca puconske ekipe, Tomaža Pelcarja.

Vesti.si je spletni portal, namenjen pregledu novic s poudarkom na lokalnem dogajanju. 

UREDNIŠTVO:
urednistvo@adriainfo.si

OGLAŠEVANJE:
oglasi@adriainfo.si

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.