Ljubljana

Oblačno Humidity: 84%
11°C
NEDELJA
8°C / 15°C
PONEDELJEK
8°C / 14°C
TOREK
7°C / 14°C
SREDA
6°C / 14°C
ČETRTEK
8°C / 14°C
PETEK
9°C / 12°C
SOBOTA
6°C / 15°C

Ons Jabeur po pričakovanjih v osmino finala, van Rijthoven presenetil Basilašvilija

Tretja nosilka Tunizijka Ons Jabeur se je brez večjih težav uvrstila v osmino finala tretjega grand slam turnirja sezone v Wimbledonu. V dobri uri je s 6:2 in 6:3 premagala Francozinjo Diane Parry. V moški še naprej preseneča Nizozemec Tim van Rijthoven, ki je tokrat v treh nizih odpravil 22. nosilca Nikoloza Basilašvilija.

Tunizijka Jabour nadaljuje zelo hitre nastope v Wimbledonu. Tokrat je za zmago v tretjem krogu nad 19-letno Parryjevo potrebovala 68 minut, kar pomeni, da je v treh krogih skupaj igrala le nekaj več kot tri ure. "To je bila dobra tekma. Težko je igrati proti mladim, nadarjenim igralkam, kot je ona. Vesela sem, da sem opravila v dveh nizih in upam, da nadaljujem na tak način," je po dvoboju dejala 27-letna Tunizijka.

Ons Jabeur po pričakovanjih v osmino finala, van Rijthoven presenetil Basilašvilija

Pred tem je brez večjih težav premagala Švedinjo Mirjam Bjorklund in Poljakinjo Katarzyno Kawa. Parryjeva, ki je tudi lani v Wimbledonu igrala v tretjem krogu, tokrat ni imela odgovora na hitro in dominanto igro Jabourjeve.

Nemške upe za dobro uvrstitev je ohranila 22-letna Jule Niemeier, ki še vedno izvrstno nastopa. Danes je znova poskrbela za manjše presenečenje in s 6:4, 3:6 in 6:3 premagala Ukrajinko Lesjo Curenko. Doslej je bil najboljši dosežek Nemke na turnirjih za grand slam uvrstitev v prvi krog, ki ga je dosegla letos v Parizu.

Niemeierjeva je sicer že v drugem krogu Wimbledona premagala drugo nosilko turnirja Estonko Anett Kontaveit, v naslednjem pa se bo pomerila z domačinko Heather Watson, ki je danes izločila Slovenko Kajo Juvan.

V moški konkurenci presenetljiv niz nadaljuje nizozemska senzacija Tim van Rijthoven, ki je za sodelovanje na turnirju prejel vabilo organizatorja. Za uvrstitev v osmino finala je danes premagal 22. nosilca Gruzijca Nikoloza Basilašvilija s 6:4, 6:3, in 6:4. V prejšnjem krogu je v štirih nizih odpravil 15. nosilca Američana Reillyja Opelko.

Nizozemec se je v zadnjih treh sezonah spopadal s poškodbami in je letošnjo začel izven "top 250" igralcev na lestvici ATP. Petindvajsetletnik ima sicer že od svojega 18. leta precej zdravstvenih težav in ima za seboj napornih sedem let. "Zelo sem vesel, da sem tukaj, kjer sem zdaj in upam, da bom tu še več let," je dejal van Rijthoven.

Prejšnji mesec je v domačem Hertogenboschu zmagal na travnatem turnirju, potem ko je v finalu premagal prvega igralca sveta Rusa Danila Medvedjeva. Prav to mu je prineslo povabilo All Englad Cluba za nastop v Wimbledonu.

Formo iz Hertogenboscha je prenesel tudi na sveto travo. Proti Basilašviliju je danes zbral 53 asov in Gruzijec mu je servis odvzel le trikrat. "Trava mi ustreza, ustreza moji igri," je dejal Nizozemec, ki pa ga v naslednjem krogu čaka izjemno težak obračun. Pomeril se bo namreč s prvim nosilcem Srbom Novakom Đokovićem. "Pred začetkom turnirja, sem sanjal, da bi z njim igral," je še dodal 25-letnik.

 

Vesti.si je spletni portal, namenjen pregledu novic s poudarkom na lokalnem dogajanju. 

UREDNIŠTVO:
urednistvo@adriainfo.si

OGLAŠEVANJE:
oglasi@adriainfo.si

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.