Ljubljana

Oblačno Humidity: 87%
13°C
SOBOTA
9°C / 15°C
NEDELJA
8°C / 16°C
PONEDELJEK
8°C / 16°C
TOREK
8°C / 17°C
SREDA
8°C / 15°C
ČETRTEK
8°C / 13°C
PETEK
7°C / 19°C

Prvi dan na igrišču Kaja Juvan, Rafael Nadal in Iga Swiatek

S prvimi dvoboji v obeh posamičnih konkurencah se bo zgodaj zjutraj začel prvi teniški grand slam v sezoni.

Prvi dan na igrišču Kaja Juvan, Rafael Nadal in Iga Swiatek

Na odprtem prvenstvu Avstralije v Melbournu bo prvi dan na igrišča stopila tudi ena od dveh Slovenk v glavnem delu žreba, Kaja Juvan. Pomerila se bo s francosko kvalifikantko Seleno Janicijevic.

To bo dvoboj 106. in 185. igralke na lestvici WTA. Dvaindvajsetletna Ljubljančanka bo v prvem medsebojnem dvoboju proti 20-letni Francozinji sicer v vlogi favoritinje, a bo morala to proti tekmici, ki je dobila tri kvalifikacijske obračune, pokazati na igrišču.

Tekmici se bosta merili v zadnjem obračunu na igrišču št. 6 po enem ženskem in dveh moških obračunih, predvidoma v jutranjih urah po slovenskem času.

Na osrednjem igrišču bo nastopil branilec naslova, Španec Rafael Nadal, ki ga čaka obračun z mladim Britancem Jackom Draperjem. Na areni Rod Laver bo igrala tudi Poljakinja Iga Swiatek. Prvo igralko lestvice WTA čaka dvoboj z Nemko Jule Niemeier.

Od večjih imen bodo prvi dan na igriščih v Melbourne Parku med drugimi še Rus Danil Medvedjev, Grk Stefanos Cicipas, Kanadčan Felix Auger-Aliassime, Poljak Hubert Hurkacz, Italijan Jannik Sinner in Britanec Cameron Norrie v moški konkurenci.

V ženski pa bodo igrale lanska finalistka Američanka Danielle Collins, njeni rojakinji Madison Keys in Coco Gauff, Grkinja Maria Sakkari ter nekdanja dvakratna zmagovalka OP Avstralije, Belorusinja Viktorija Azarenka.

Druga Slovenka Tamara Zidanšek bo igrala v torek proti drugi nosilki iz Tunizije Ons Jabeur.

Vesti.si je spletni portal, namenjen pregledu novic s poudarkom na lokalnem dogajanju. 

UREDNIŠTVO:
urednistvo@adriainfo.si

OGLAŠEVANJE:
oglasi@adriainfo.si

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.