Ljubljana

Oblačno Humidity: 97%
10°C
NEDELJA
9°C / 15°C
PONEDELJEK
8°C / 15°C
TOREK
7°C / 15°C
SREDA
7°C / 15°C
ČETRTEK
8°C / 15°C
PETEK
7°C / 16°C
SOBOTA
9°C / 12°C

Ruud bo sezono začel na Novi Zelandiji

Novi drugi igralec sveta in finalist v nedeljo končanega odprtega prvenstva ZDA Casper Ruud je danes sporočil, da bo novo sezono 2023 začel na turnirju ATP v Aucklandu na Novi Zelandiji. Turnir se vrača na teniški koledar po triletnem premoru zaradi koronske pandemije.

Ruud bo sezono začel na Novi Zelandiji

Triindvajsetletni Norvežan se je kljub finalnemu porazu v New Yorku proti novi številki 1 Carlosu Alcarazu povzpel na drugo mesto svetovne lestvice.

To je bil zanj še drugi poraz v finalu grand slama letos, potem ko je na zadnji stopnički klonil tudi junija na pariškem pesku proti Rafaelu Nadalu.

Ruud, ki je letos osvojil turnirje v Gstaadu, Ženevi in Buenos Airesu, bo prvi nosilec turnirja v Aucklandu, ki se bo začel 9. januarja in služi kot ogrevanje za prvi grand slam sezone, OP Avstralije v Melbournu.

"Nova Zelandija je zelo lepa dežela. Pogoji so zelo podobni kot v Melbournu, zato je na turnirju lepo igrati," je dejal Ruud in razkril: "Sem velik oboževalec filmov Hobit in Gospodar prstanov, vem, da sta narava in pokrajina neverjetni, zato bo lepo raziskovati."

V ženski konkurenci, turnir WTA se bo začel 2. januarja, je nastop že potrdila osma igralka sveta, Američanka Coco Gauff.

Vesti.si je spletni portal, namenjen pregledu novic s poudarkom na lokalnem dogajanju. 

UREDNIŠTVO:
urednistvo@adriainfo.si

OGLAŠEVANJE:
oglasi@adriainfo.si

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.