Ljubljana

Oblačno Humidity: 93%
9°C
NEDELJA
9°C / 15°C
PONEDELJEK
8°C / 14°C
TOREK
7°C / 14°C
SREDA
6°C / 14°C
ČETRTEK
8°C / 14°C
PETEK
9°C / 12°C
SOBOTA
6°C / 15°C

Senzacija van Rijthovna v finalu Hertogenboscha

Nizozemski teniški igralec Tim van Rijthoven je senzacionalni zmagovalec turnirja ATP v Hertogenboschu. V današnjem finalu je 205. tenisač sveta v dobri uri igre prepričljivo premagal drugega igralca sveta, Rusa Danila Medvedjeva s 6:4, 6:1.

Senzacija van Rijthovna v finalu Hertogenboscha

Za petindvajsetletnega Nizozemca je bil to šele drugi turnir ATP v karieri, na prvem v Winston-Salemu pred slabimi šestimi leti je izpadel po uvodnem krogu. V Hertogenboschu, kjer je bil nagradni sklad 648.130 evrov, pa je na poti do finala v polfinalu premagal devetega igralca sveta, Kanadčana Felixa Auger-Aliassima, s 6:3, 6:1, 7:6 (5), pred tem pa še Francoza Huga Gastona v četrtfinalu in Američana Taylorja Fritza v osmini finala.

Niz izjemnih predstav na domači travi je danes kronal še s prepričljivo predstavo proti Medvedjevu, ki bo v ponedeljek prevzel vodstvo na svetovni lestvici pred Srbom Novakom Đokovićem.

Nizozemec je bil v finalu vseskozi boljši igralec, nanizal je kar štiri odvzeme servisa, dva v vsakem nizu. Prvi niz je dobil po 36 minutah prav po odvzemu servisa v deseti igri, potem ko je sprva povedel z 2:0, nato pa z izgubljeno igro na svoj servis dovolil Medvedjevu izenačenje na 2:2.

V drugem nizu van Rijthoven nasprotniku ni dovolil prav nobene možnosti za preobrat. Hitro je povedel s 5:0, nato pa v sedmi igri potrdil zmago na svoj servis.

Medvedjev, ki po odločitvi prireditelja Wimbledona, da prepove nastop ruskim igralcem, ne bo smel nastopiti na tretjem turnirju za grand slam te sezone, po porazu ostaja pri 13 naslovih na turnirjih ATP.

- turnir ATP, Hertogenbosch (nagradni sklad 648.130 evrov)
* finale:
Tim van Rijthoven (Niz) - Danil Medvjedev (Rus/1) 6:4, 6:1.

Vesti.si je spletni portal, namenjen pregledu novic s poudarkom na lokalnem dogajanju. 

UREDNIŠTVO:
urednistvo@adriainfo.si

OGLAŠEVANJE:
oglasi@adriainfo.si

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.